Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3364 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mart 2015 - 13:19

IŞİDin celladı Türkiyeden gitmiş!

Büyüt
Küçült
IŞİDin celladı Türkiyeden

Cihatçı John lakaplı Londralı IŞİD militanı Muhammed Emwazinin Kuveytte yaşayan annesi Ghaneyanın (47), örgütün yayınladığı videolardaki maskeli infazcının oğlu olduğunu fark ettiğinde, Bu benim oğlum diye bağırıp ağlamaya başladığı açıklandı.

Ailenin gerçekleştirdiği infazlarla tüm dünyayı dehşete düşüren oğulları ile ilgili hafta sonu Kuveyt istihbaratına verdikleri ifadelerden detaylar Kuveytin önde gelen gazetelerinden Al-Qabas tarafından yayınlandı.

İlgili HaberCihatçı Johnun kimliği açıklandı

Cihatçı Johnun babası Jasem Emwazinin (51) verdiği ifadede, Annesi IŞİD ile ilgili bir film izlerken, gazeteci James Foleynin infaz edildiği videodaki yüzü maskeli, ABDyi tehdit eden genci gördü. Şoka uğramıştı. Bir anda çılgına döndü ve Bu benim oğlum diye bağırmaya başladı. Videoyu hep birlikte izliyorduk. Ve videoyu izlemeye korkuyorduk. Ancak izlemeye devam ettik ve o kişinin Muhammed olduğunu anladık. Tamamen yıkılmıştık dediği belirtildi.

Baba Emwazi ifadesinde Benim oğlum çok dindar ve Batıdan nefret ediyor. Batının tacizine uğradığını düşünüyor dedi.

Muhammed Emwazinin Kuveytte bilişim işleriyle uğraştığı döneme ait yeni bir fotoğrafı ortaya çıktı. 

EN SON TÜRKİYEDEN ARADI

Jasem Emwazi, oğlu ile en son 2013 yılının ortalarında telefonla görüştüğünü belirtti ve onu Türkiyeden arayan oğlunun Suriyeye gidip insani yardım çalışmalarına katılacağını söylediğini ve ailesinden Onun için dua etmelerini istediğini belirtti.

Emwazi Ailesinin akrabaları kasap olarak tanımladıkları Muhammed Emwaziden nefret ettiklerini söyledi ve Onun ölmesini istediklerini, bunun aileleri için iyi bir şey olacağını belirtti.

AİLESİ YARGILANABİLİR ÇÜNKÜ

Kuveytli istihbarat yetkilileri ailenin oğullarının faaliyetleri ile ilgili bilgileri altı ay boyunca sakladığını tespit ettiklerini ve bu nedenle Emwazi Ailesinin yargılanabileceğini söyledi.

Emwazi Ailesine yakın kaynakların İstihbarat yetkililerine yaptıkları açıklamalarda ailenin uzun süredir oğullarının Suriyede olduğunu bildiğini ve Onun Cihatçı John olabileceğinden de en azından şüphelendiğini belirttiği açıklandı.

Hayatının büyük bir kısmını İngilterenin başkenti Londrada geçiren 26 yaşındaki Emwazinin doğum yeri olan Kuveytten yetkililer, IŞİD militanının ailesi ile ilgili geniş bir soruşturma başlattıklarını, anne babasının yanı sıra iki amcasını da sorguya aldıklarını söyledi. 

İngiliz yetkililerin Emwazi Ailesinin üyelerinin sorgulanmak üzere İngiltereye getirilmesi için Kuveytli yetkililerle görüşme halinde olduğu belirtilirken, Adalet Bakanı Chris Graylingin Kuveytli yetkililerle görüştüğü ve Savunma Bakanı Michael Fallonun pazartesi günü ülkeyi ziyaret ettiği açıklandı.

İSTANBULDA BULUŞMUŞ OLABİLİRLER

Kuveytli yetkililer, Muhammed Emwazinin MI5 izleme listesinde olmasına rağmen Ortadoğuda rahatlıkla seyahat ettiğini ve akrabaları ile görüştüğünü belirtti.

Yetkililer, Emwazi Ailesinin 2010 yılından bu yana yaptığı tüm seyahatleri incelemeye aldıklarını ve militanın 2013 yılında Suriyeye geçmeden önce İstanbul ve Dubaide akrabaları ile bir araya geldiğinden şüphelendiklerini söyledi.

Emwazi Ailesi üyelerinin İngiliz pasaportu taşıdığını ve bu nedenle rahatlıkla seyahat edebildiğini söyleyen istihbarat uzmanları, Muhammedin 25 yaşındaki kız kardeşi Asmanın onunla buluşmak için Türkiyeye gittiğine inandıklarını açıkladı. (Hürriyet)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024