Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2629 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mart 2015 - 07:25

IŞİDle savaşması için 300 asker daha gönderiyor

Büyüt
Küçült
IŞİDle savaşması için 300 asker daha

Avustralya Başbakanı Tony Abbott Canberra şehrindeki konuşmasında Şunun altını çizmek istiyorum ki bu kararı vermek hiç de kolay olmadı. Aslında ölüm saçan IŞİDi yok etmesi gereken Iraktır ama Iraklıları bu konuda tek başlarına bırakmak istemiyoruz dedi.

IŞİD tehlikesinin aylar önce ülkeye ulaştığını ve 100 kadar Avustralyalının IŞİDe katılarak savaştığını da belirten Abbott Şu an 170 Avustralyalı özel kuvvet askerimiz Irak hükümetine bağlı birliklere eğitim veriyor dedi.

Avustralya 2003 yılı Mart ayında Iraktaki ABD koalisyonuna asker göndermeye başladı ve göndermiş olduğu toplam 2000 askerin hiç biri ölmeden 2009 yılında hepsini geri çekti. IŞİDin bölgede aktif olması ve hızlı bir şekilde yayılmasının ardından tekrardan bölgeye asker sevkiyatı yapmaya başladı.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024