Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2746 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Aralık 2018 - 15:06

James Jeffrey:Artık Astanaın fişini çekme vakti

Büyüt
Küçült
James Jeffrey:Artık Astanaın fişini çekme
ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Dışişleri Bakanlığının geçen hafta, Türkiye, Rusya ve İran arasında Suriye için yapılan Astana görüşmelerinin başarısız olduğu söylemini tekrarlayarak Artık Astana ın fişini çekme vakti dedi.

V

 

Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Suriyeye ilişkin İngiltere, Fransa, Almanya, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından ABD Dışişleri Bakanlığında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Astana toplantısında özellikle Suriye Anayasa Komisyonu üyelerinin belirlenemediğini belirten James Jeffrey, ABD in Astana görüşmelerine bizzat katılmasa da desteklediğini fakat gelinen noktada sürecin artık sona geldiğini ileri sürdü.

Türkiye in Suriye Anayasa Komisyonu üyeleri konusunda Rusya ve İranın verdiği isimleri kabul etmediğine de atıfta bulunan Jeffrey, Artık Astana ın fişini çekme vakti ifadesini kullanarak Suriyedeki siyasal bir çözüm için Cenevre in takip edilmesi gerektiğini belirtti.

MÜNBİÇTEN 50 GRUP AYRILDI İDDİASI

Jeffrey, AA muhabirinin Türkiye ve ABD arasında çizilen Münbiç Yol Haritası gereğince bölgeyi terk etmesi gereken YPG/PYD terör örgütü üyelerinin bir kısmının hala Münbiçe bulunduğu ve Türk askerlerine tehdit oluşturduğuna yönelik bir soruya ise bölgedeki gelişmeleri bizzat gözlemlediğini ve şu ana dek bölgeden 50 grubun ayrıldığını açıkladı.

Özel temsilci, bölgeden Türk askerlerine herhangi bir saldırı yapılmaması için ABD güçlerinin bölgede bulunduğunu ileri sürerek söz konusu bölgelerin güvenli ve istikrarlı olduğunu savundu.

Bunun ardından YPG/PYD yetkilileriyle görüşüp görüşmediği sorulan Jeffrey, İşimi yapmak için kiminle görüşmem gerekirse görüşüyorum dedi.

SURİYEDEKİ KÜRT VE ARAPLARLA SİYASİ BİR GÜNDEMİMİZ YOK

Öte yandan, ABD in Suriyedeki Kürtlerle nasıl bir politikaya sahip olduğu sorulan Jeffrey, ABD in ülkedeki tek amacının DEAŞı yenmek ve sorunlara siyasi bir çözüm oluşturmak olduğunu belirtti.

Jeffrey, Bizim Suriyedeki Kürt ve Araplara yönelik herhangi bir siyasi gündemimiz yok. BM siyasi sürecini kabul eden her grupla çalışırız. Suriye in komşularına yönelik tehdit oluşturmayan ve teröre destek vermeyen gruplarlar çalışırız değerlendirmesinde bulundu





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024