Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1466 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Ocak 2020 - 10:52

KİM:Yeni bir stratejik silahı çok yakında dünyaya tanıtacağız

Büyüt
Küçült
KİM:Yeni bir stratejik silahı çok yakında dünyaya
Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, ABD ile yapılan görüşmeler süresince askıya aldığı nükleer ve uzun menzilli füze denemelerine devam edeceklerini duyurdu. Kuzey Kore lideri ayrıca, ülkesinin kısa süre içinde "yeni bir stratejik silah" tanıtacağını açıkladı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin kısa süre içinde "yeni bir stratejik silah" tanıtacağını açıklarken, diyalog kapısını açık bıraktı ve nükleer denemelerin kapsamının ABD'nin tutumuna bağlı olduğunu söyledi. ABD ile Kuzey Kore arasındaki görüşmeler, Washington'un Pyongyang'a uyguladığı yaptırımları nükleer programını tamamen terk etmeden kaldırmayı reddetmesi üzerine kesilmişti. Kuzey Kore, 2019'un sonunda küçük silah testleri gerçekleştirmişti. Bu da ABD'nin taviz vermesini sağlama girişimi olarak değerlendirilmişti. YAPTIRIMLAR VE TATBİKATLAR SÜRERKEN… Pyongyang'ın nükleer denemelerine ve ABD ana karasına ulaşabilecek kıtalar arası balistik füze denemelerine yönelik kendi ilan ettiği moratoryum, Washington ile yapılan görüşmelerin temel konularından birini oluşturuyordu. Kuzey Kore, 2017'den beri bu tarz denemeler gerçekleştirmiyordu. Bu yönde yapılacak daha ileri denemeler, ABD seçim yılına girerken Başkan Donald Trump'ı öfkelendirebilir. 1 Ocak'taki parti toplantısında konuşan Kim Jong-un, Kuzey Kore'nin bu moratoryuma artık bağlı olmadığını; zira ABD'nin Güney Kore ile ortak askeri tatbikatlar gerçekleştirdiğini ve Pyongyang'a yönelik yaptırımları artırdığını söyledi.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024