Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1456 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Ocak 2020 - 13:52

Koronavirüs salgını Ortadoğu'ya sıçradı

Büyüt
Küçült
Koronavirüs salgını Ortadoğuya
Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir ailede koronavirüs tespit edildiği açıklandı. Bunun Ortadoğu’da ilk vaka olduğu düşünülüyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sağlık ve Önleme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, salgının ilk ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentinden gelen bir ailenin fertlerinde yeni tip koronavirüsü tespit edildiği belirtildi. Virüsü taşıdıkları tespit edilen kişilerin sağlık durumlarının stabil olduğu ve tıbbi gözetim altında tutuldukları aktarıldı. Bunun, Ortadoğu'da tespit edilmiş ilk koronavirüs vakası olduğu belirtiliyor. Virüs şimdiye dek daha çok Asya-Pasifik bölgesinde, Kuzey Amerika ve Avrupa'da görülmüştü. Dünyanın en işlek hava trafiğine sahip ülkelerinden biri olarak bilinen BAE, geçen hafta Çin'den gelen tüm yolcuların sıkı bir şekilde kontrolden geçirildiğini açıklamıştı. Koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 132'ye, salgından etkilenen kişi sayısı ise 5 bin 974'e yükseldi. Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı 17 kentte toplu ulaşım durduruldu. Toplu taşımanın yanı sıra eğitim, ticari ve kamu hizmetleri, kafe, sinema, konser ve sergi salonları gibi yerler de geçici olarak kapatıldı. Koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edildi. Salgın Güney Kore, Tayvan, Tayland, Vietnam, ABD, Fransa, Almanya, Kanada, Avustralya gibi 16 ülkeye yayıldı. Ancak Çin dışında henüz bir ölüm yaşanmadı.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024