Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2945 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Aralık 2017 - 17:26

Kudüs için islam dünyası ayakta

Büyüt
Küçült
Kudüs için islam dünyası
ABD in Kudüs kararı sonrasında dünyanın birçok noktasında protesto gösterisi düzenlendi.

onald Trumpın Kudüs kararı sonrasında İslam dünyasını saran protesto dalgası, bugün ilk Malezya ve Endonezyada sokağa taştı. Filistinlilerle dayanışmak isteyen Malezyalılar, Kuala Lumpurdaki ABD büyükelçiliği önünde bir araya geldi. Filistin bayrakları sallayan göstericiler, Trump ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Endonezya ın başkenti Cakartada da gösterilerin adresi ABD büyükelçiliğiydi. Türkiye in her kentinde de bugün eylemler düzenlenecek. Kutsal kent Kudüs, Ortadoğudaki anlaşmazlıkların merkez noktası. İsrailin 1967 savaşıyla işgal ettiği kent için uluslararası toplum iki devletli çözümde Filistinin başkenti olmasını benimsiyor.

20171208_2_27363742_28592317_Web

20171208_2_27363348_28591666_Web


MISIR, BANGLADEŞ, PAKİSTAN, ÜRDÜN


Mısır, Pakistan ve Ürdünde de yüz milyonlarca Müslüman sokaklara döküldü.

177_2_1

13_18_1

HİNDİSTANDA KUKLA YAKILDI

Hindistanın birçok şehrinde sokağa çıkan öfkeli kalabalıklar, Donald Trumpın kuklalarını ve İsrail bayraklarını ateşe verdi. Açılan pankartlardan birinde Biz gerizekalı Trumpın kararını kınıyoruz yazısı dikkat çekti.

Pakistanın Lahor kentindeki göstericiler, dev bir pankartın ardında yürüdü. Birleşmiş Milletleri de protesto eden kalabalığın taşıdığı pankartta Kudüs Filistinin başkentidir yazıyordu.

Afganistanın Mezar-ı Şerif kentinde gerçekleşen protestolara yüzlerce kişi katıldı. Gösteride Kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD, Yaşasın İslam ve Yaşasın Erdoğan sloganları atıldı.

1512732478-400d1e

İRANDA PROTESTOLAR

İran resmi televizyonu, ülkede birçok şehirde binlerce göstericinin yer aldığı yürüyüşlerde ABD bayraklarının yakılmasını ekrana getirdi. Göstericiler, Amerikaya ölüm, İsraile ölüm, Kudüs Müslümanlara aittir sloganları atıyor.

Irakın güneydoğusunda yer alan Basra kentinde ise Şii göstericiler ellerinde ulusal bayraklarıyla sokağa çıktı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024