Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1466 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Şubat 2020 - 10:58

Mısır-İsrail doğal gaz boru hattı havaya uçuruldu

Büyüt
Küçült
Mısır-İsrail doğal gaz boru hattı havaya
Mısır’ın Sina Yarımadası’ındaki, Mısır-İsrail doğal gaz boru hattının dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından havaya uçurulduğu açıklandı.

Mısır'ın Sina Yarımadası'ındaki, Mısır-İsrail doğal gaz boru hattının dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından havaya uçurulduğu açıklandı. Mısır güvenlik kaynakları, bir grup maskeli silahlı kişinin Al-Arish şehrinin yaklaşık 80 km batısında bulunan Al-Touloul bölgesindeki doğal gaz boru hattını, patlayıcılar yerleştirerek patlattığını söyledi. Olay sonrası doğal gaz akışının kesildiği açıklandı. Saldırıda ölen ve yaralan olup olmadığı hakkında herhangi bir açıklamada bulunulmadı. Kaynaklar, patlatılan hattın El-Arish'teki buhar santraline, evlere, sanayi alanına ve Sina'nın merkezindeki çimento fabrikalarına gaz sağladığı için uluslararası bir hat değil, dahili bir hat olduğunu söyledi. Mısır ve İsrail medyası, bombalamanın İsrail Leviathan alanını Mısır'a bağlayan bir boru hattını hedeflediğini doğruladı. İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz ise, saldırı nedeniyle gaz tedarikinin etkilenmediğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Steinitz, "Şu anda, doğal gaz İsrail'den Mısır'a gidiyor. İlgili tüm taraflarla koordinasyon içinde bakanlık tarafından incelemeler devam ediyor" dedi. Saldırıdan sonra Mısır güvenlik güçlerinin, failleri aramak için bölgeyi kuşatma altına aldığı bildirildi. İki hafta önce İsrail, 15 yıl sürecek 15 milyar dolarlık bir anlaşmanın uygulanmasıyla sıvılaştırma ve Avrupa'ya yeniden ihracat için Mısır'a doğal gaz pompalamaya başlamıştı. İsrail gazı, Tamar ve Leviathan'ın iki bölgesinden İsrail kıyı kenti Aşkelon ile Mısır şehri El-Arish arasında bağlanan Doğu Akdeniz Gaz Şirketi boru hattı üzerinden Mısır'a ulaşıyor.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024