Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2054 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Aralık 2018 - 14:37

Mogherini, Demirtaşın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Büyüt
Küçült
Mogherini, Demirtaşın serbest bırakılması çağrısında
Avrupa Parlamentosunun (AP) Strazburgdaki genel oturumunda konuşan AB Dışilişkiler Temsilcisi Federica Mogherini genel kurula hitabının bir kısmını Türkiyedeki gelişmelere ve Selahattin Demirtaş davasına ayırdı.

Demirtaşın durumunun Avrupada yakından takip edildiğini hatırlatan Mogherini, Demirtaşın Türkiyedeki demokrasi tartışmaları ve dengelerde kilit bir figür olduğuna değinerek şunları söyledi:

Bugün burada sadece bir insanın kaderini değil, Türkiyede demokrasinin durumunu tartışıyoruz. Ülkedeki bireysel ve toplumsal hakları ve özgürlükleri tartışıyoruz. Son iki yılda seçilmiş siyasetçilerin, gazetecilerin ve akademisyenlerin görevlerinden alındıklarına ve hapsedildiklerine tanık olduk.

Türkiye in Temmuz 2016da yüzleştiği darbe tehlikesinin farkında olduklarını ancak olağanüstü halin sona ermiş olmasıyla artık Türkiyede demokrasinin güçlendirilmesinin zamanı geldiğini ifade eden Mogherini, Türkiyede bağımsız yargı zarar görmekte, masumiyet karinesi gibi en temel haklar çoğu zaman görmezden geliniyor ve ihlal ediliyor. dedi.
Raportör Piri de Demirtaşa destek mesajı verdi

Demirtaş davası hakkında konuşma yapanlardan biri de Türkiye Raportörü Kati Piri oldu. Piri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına Türkiye in uyması gerektiğini, AP olarak Demirtaşın arkasında olduklarını vurguladı ve Demirtaş siyasi hükümlüdür ve bu nedenle de Erdoğanın onu serbest bırakmak gibi bir niyeti yoktur. diyerek sosyal medyada paylaştığı mesajında Demirtaş hapsedildi, ifade ve siyaset yapma özgürlüğü elinden alındı. Peki ama ne için? sorusunu sordu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024