Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2530 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mart 2015 - 18:25

Mısırda eski İçişleri Bakanı Adili beraat etti

Büyüt
Küçült
Mısırda eski İçişleri Bakanı Adili beraat
Dünya Haberleri › Mısırda eski İçişleri Bakanı Adili beraat etti haberi Mısırda devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminin İçişleri Bakanı Habib el-Adilinin, yolsuzluk ve haksız kazanç suçlamasıyla yargılandığı davada beraatine karar verildiği bildirildi.
AA Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Giza Ceza Mahkemesi, başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde gerçekleşen duruşmada Adili'nin beraatine hükmetti.   Mahkeme, devrik lider Mübarek dönemi yetkililerinden yargılama ve hapis sürecinin sürdüğü son kişi Adili, eşi ve çocuklarının mal varlıklarını dondurma kararını da iptal etti.   Kararın temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.   Adili'nin avukatı Ferid ed-Dib, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu dava, müvekkilim Adili'nin yargılandığı son davaydı. Bu nedenle kendisinin artık serbest bırakılması bekleniyor" dedi.   Mısır'da "25 Ocak halk hareketi"yle başlayan olayların ardından dönemin Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, görevinden istifa etmiş ardından çok sayıda üst düzey yetkili gözaltına alınarak, çoğu hakkında yolsuzluk ve kamu malına zarar gibi davalar açılmıştı. Ancak geçen süreçte Mübarek dönemi yetkilileri aleyhinde açılan davalar, genellikle sanıkların lehine sonuçlanmıştı.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024