Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1581 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Ekim 2019 - 16:22

NATO ve Almanya'dan ''güvenli bölge'' görüşmesi

Büyüt
Küçült
NATO ve Almanyadan güvenli bölge
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Alman Bakan ile Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak güvenli bölge ile ilgili görüşme gerçekleştirdi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturma önerisini ortaya atan Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ile konuştuklarını belirtti. Stoltenberg, barış için atılacak her türlü adımı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Brüksel'de gazetecilere açıklama yapan Stoltenberg'e Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Türkiye'nin Barış Harekatı karşısında NATO'nun tepkisini eleştirmesi de soruldu. Stoltenberg, ittifakta bu konuda farklı düşünceler olduğunu, bunların da kamuoyu tarafından açık bir şekilde bilindiğini vurguladı.

Türkiye'de konuşlu bulunan Patriotlar konusunu tekrar gözden geçirip geçirmenin NATO üyelerinin bireysel kararı olduğunu belirten Stoltenberg, savunma bakanlarının yarın bu konuyu görüşeceklerini açıkladı.

ALMAN BAKAN: ORTAKLAR ‘GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ' SİNYALİ VERDİ

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Suriye'nin Türkiye sınırı boyunca uluslararası güçlerin kontrol ettiği bir ‘güvenli bölge' oluşturulmasını önermişti.

Bunun üzerine açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Partnerlerimizde belirli bir şaşkınlık ve rahatsızlık var" demişti.

Kramp-Karrenbauer, bugün milletvekillerine yaptığı açıklamada ‘ortakların ve müttefiklerin güvenli bölge önerisini tartışmaya hazır olduklarına dair sinyal verdiklerini' belirtti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024