Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1771 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Eylül 2019 - 14:05

NATO'dan Saudi Aramco açıklaması

Büyüt
Küçült
NATOdan Saudi Aramco
A muhabirinin sorusunu yanıtlayan Stoltenberg, "Küresel enerji arzında aksamaya neden olan gelişmeler tüm NATO müttefiklerini açık bir şekilde endişelendiriyor. Gelişmeleri yakından ve endişeyle takip ediyoruz." diye konuştu.

Tüm taraflara itidal çaÄŸrısında bulunan Stoltenberg, bu tür olayların bölge güvenliÄŸini çok ciddi ÅŸekilde tehdit ettiÄŸinin altını çizdi.

SAUDÄ° ARAMCO PETROL TESÄ°SLERÄ°NE SALDIRI

Suudi Arabistan'ın milli petrol ÅŸirketi Saudi Aramco'ya ait 2 tesiste, cumartesi yerel saatle 04.00'te  silahlı insansız hava araçlarıyla (SÄ°HA) düzenlenen saldırıların ardından yangın çıkmıştı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırıyla ilgili herhangi bir taraf suçlanmamıştı. Husiler ise yaptıkları yazılı açıklamayla saldırının sorumluluÄŸunu üstlenmiÅŸti.

Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri de bugün, Aramco'ya ait tesislere yönelik saldırıların Yemen toprakları dışından Ä°ran silahlarıyla gerçekleÅŸtirildiÄŸini açıklamıştı.

Yemen'deki Ä°ran destekli Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanı sıra SÄ°HA'larla ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024