Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2341 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Ağustos 2018 - 11:24

Pakistan İranla Ticarete Devam Edeceğini Açıkladı.

Büyüt
Küçült
Pakistan İranla Ticarete Devam Edeceğini
Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Faysal, ABD in yaptırım uyarılarına rağmen Pakistanın İran ile ticarete devam edeceğini bildirdi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Faysal, ABD in İran yaptırımlarına ve bu ülkeyle ilişkilerini sürdürenlere yaptırım uygulayacağı tehdidine rağmen İran ile ticari ilişkilerini devam ettireceklerini duyurdu.

KENDİMİZ KARAR VERİRİZ

Haftalık basın toplantısında konuşan Faysal, Pakistanın egemen bir ülke olarak resmi ekonomik ve ticari faaliyetlerine kendisinin karar vereceğini söyledi. Faysal, Pakistanın komşusu olan İran ile ticari ve ekonomik ilişkilerini sürdüreceğini bildirdi.

Faysal, Pakistan ve İranın özellikle Afganistandaki istikrarsızlığın çözümü gibi bölgesel ve küresel konularda birlikte çalıştığını sözlerine ekledi.

Pakistanda 25 Temmuz seçimlerini kazanan Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri İmran Han seçim sonrası yaptığı konuşmasında Geleneksel ortaklar olarak bahsettiği ülkeler arasında İranı da sayarak bu ülkeyle ilişkileri geliştirme sözü vermişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de seçim sonrası Hanı aramış, İranın İslamabad Büyükelçisi Mehdi Honardoost da Hanı evinde ziyaret ederek tebrik etmişti.

Sözcü Faysal, Kanada ve Suudi Arabistan arasında yaşanan gerginlikle ilgili de açıklama yaparak Suudi Arabistanla dayanışma mesajı verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024