Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1941 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Ağustos 2018 - 11:32

İRAN:ABD nin Türkiye Uygulamaları UTANÇ VERİCİ

Büyüt
Küçült
İRAN:ABD nin Türkiye Uygulamaları UTANÇ
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trumpın NATO üyesi Türkiye in ekonomisine yönelik açıklamalarını utanç verici şeklinde niteledi.

 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Trumpın NATO müttefiki Türkiyeye ekonomik zorlukları coşkuyla dayatması utanç verici. ABD yaptırımlara ve zorbalığa bağımlılığını düzeltmeli aksi takdirde tüm dünya ülkeleri onu zorlamak için sözlü kınamaların ötesine geçecektir. Biz daha önce de komşularımızın yanındaydık şimdi de yanlarında olacağız. ifadelerini kullandı.

TÜRKİYEYE VERGİ TEHDİDİ

ABD Başkanı Trump, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türk lirasının ABD doları karşısında hızla düştüğünü ifade ederek, Türkiyeden gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin 2ye katlanmasına onay verdiğini duyurmuştu. Trump, Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil. ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYEDEN TEPKİ

Trumpın açıklamalarına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy da ABD Başkanı Donald Trumpın, çelik ve alüminyum ihracatımıza ek vergi uygulama kararını devlet ciddiyetiyle bağdaştırmak mümkün değildir. değerlendirmesinde bulunmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024