Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1891 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Ağustos 2018 - 14:06

Rusya günlük döviz alımını yarıya indirdi.

Büyüt
Küçült
Rusya günlük döviz alımını yarıya
Rusya Merkez Bankası rubledeki düşüşe karşı günlük döviz alımını yarıya indirdi.

 

ABD in yaptırımları Rus ekonomisinde alarm zillerinin çalmasına neden oluyor. ABD in hem dış politika hem de ticari alanda yarattığı gerilimler doları majör ve gelişmekte olan ülke paraları karşısında güçlendiriyor. Rus Rublesi, ABD in dün açıkladığı yaptırımlar sonrasında Rus varlıklarına sert satış geldi. Rusya ın parası yılbaşından bu yana dolar karşısında en çok değer kaybeden paralar arasına katıldı. ABD ile yaşanan siyasi gerilimin etkisiyle TL in dolar karşısında ocaktan bu yana kaybı yüzde 28i aşarken, ruble yüzde 12den fazla değer kaybetti.

Rusya Merkez Bankası piyasa oynaklığını azaltmak için günlük döviz alım hacmini azaltabileceğini açıkladı.
 
Banka tarafından yapılan açıklamada, rublede son dönemde yaşanan dalgalanmanın, yaptırım olasılığı ve küresel piyasa değişimine karşı finansal piyasaların doğal bir reaksiyonu olduğu belirtildi.
 
Rusya Merkez Bankası 9 Ağustosta 8,4 milyar rublelik döviz alırken bu rakam önceki gün gerçekleştirilen alımın yarısı seviyesinde.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024