Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2896 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Temmuz 2018 - 15:40

Siyonist İsrail’den Özgürlük Filosua Müdahale

Büyüt
Küçült
Siyonist İsrail’den Özgürlük Filosua
Siyonist İsrail deniz kuvvetleri, Gazzeye uygulanan ambargoyu delmek amacıyla 15 Mayısa Norveç ve İsveçen yola çıkan Özgürlük Filosu kapsamındaki bir gemiyi yapılan müdahalenin ardından Aşdod Limanıa çekti.

Siyonist İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, konuya ilişkin, İsrail deniz kuvvetleri, Gazzeye uygulanan ablukayı kırma amacıyla Avrupadan yola çıkan gemiyi alıkoydu. ifadesi kullanıldı.

Geminin uluslararası hukuka uygun şekilde alıkonulduğu iddia edilen açıklamada, Gemide bulunanlara, ablukayı kırmaya çalıştıkları belirtilerek insani yardımları Aşdod Limanı üzerinden Gazzeye yönlendirebilecekleri ifade edildi. değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, İsrail deniz kuvvetlerinin operasyonu herhangi bir sorun yaşanmadan tamamladığına vurgu yapılarak, geminin ülkenin güneyindeki Aşdod Limanı a çekildiği aktarıldı.

Özgürlük Filosu un resmi sayfasından bugün yapılan açıklamada da İsrail güçlerinin gemiyle Gazze Limanı a 49 mil mesafede irtibata geçtiği belirtilmişti.

Açıklamada, İsrail askerlerinin gemideki gönülleri anonslarla daha fazla ilerlememeleri konusunda uyardığı, gerekirse güç kullanmaktan çekinmeyecekleri tehdidinde bulunduğu ifade edilmişti.

Bir grup savaş gemisinin, geminin yakınında seyrettiği ve her an İsrail askerlerinin müdahalesiyle karşı karşıya kalınabileceği aktarılan açıklamada, kısa süre içinde teknenin dış dünya ile irtibatının kopabileceği kaydedilmişti.

Gazzeye tıbbi malzeme taşıyan ve Norveç bandıralı gemide aralarında gazeteci ve insan hakları savunucularının da yer aldığı 16 ülkeden 22 kişi bulunuyor.

İsrailin 2006dan bu yana Gazzeye uyguladığı ambargoyu delmek amacıyla 15 Mayısa Norveç ve İsveçen yola çıkan filodaki aktivistler, uğradıkları limanlarda Gazzeye yönelik ablukayı dünyaya anlatıyor.

Gazze Özgürlük Filosu, Gazze meselesiyle ilgili farkındalık, bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturmayı hedefliyor.

 

haksozhaber





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024