Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2641 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Kasım 2018 - 09:41

İsrail Selman İçin Devrede

Büyüt
Küçült
İsrail Selman İçin
İsrail Başbakanı Netanyahuun ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisiin Trumpa Suudi Arabistan prensi Selman ile bağını koparmaması konusunda ricada bulunduğu ortaya çıktı.

İsrail ve Mısırın, Cemal Kaşıkçı cinayetinde bütün izlerin azmettirici olarak işaret ettiği Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman için Beyaz Saraya mesaj gönderdiği ortaya çıktı. Buna göre iki ülke de, ABD in prensten vazgeçmemesini istedi. İsrail Başbakanı Netanyahu yaptığı açıklama da ‘cinayet korkunç ama Suudi Arabistanın istikrarı bölge ve dünya açısından çök önemli dedi.

ABD in Ortadoğudaki iki önemli müttefiki olan İsrail ve Mısırın, gazeteci Cemal Kaşıkçı ın öldürülmesi sonrasında gözlerin çevrildiği Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selmana Amerikan desteğinin sürmesi için lobi yaptığı ortaya çıktı. Buna göre, iki ülke de ABD Başkanı Donald Trumpa bu yönde mesaj gönderdi.

Washington Post gazetesinin adı açıklanmayan yetkililere dayandırdığı habere göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu üst düzey Beyaz Saray yetkililerinden Kaşıkçı cinayeti sonrasında Prens Muhammede desteğin sürmesini istedi. Haberde, Netanyahu un Prensi ‘stratejik ortak diye nitelediği belirtildi. Gazeteye göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi de Beyaz Saraya benzer bir mesaj verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024