Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2041 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Temmuz 2018 - 12:56

Ukrayna referandumu önerisine ret

Büyüt
Küçült
Ukrayna referandumu önerisine
Beyaz Saray, Ukrayna ın doğusunun geleceğinin tayin edilmesi için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından dile getirilen referandum önerisini kabul etmiyor.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Garrett Marquis, Rusya ve Ukrayna yönetimleri arasında Ukrayna ın doğusunda Donbas bölgesindeki sorunun çözümüne ilişkin anlaşmaların, referandum seçeneğini içermediğini söyledi.

Marquis, sözde bir referandum organize etmeye yönelik herhangi bir çabanın meşruiyeti olmayacağını vurguladı.

Rusya ın Washington Büyükelçisi Anatoli Antonov, ABD Başkanı Donald Trump ile Putinin Helsinkideki zirvede Ukrayna ın doğusunda bir referandum olasılığını görüştüklerini açıklamıştı.

Ukrayna ın Donbas bölgesi Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunuyor, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde sözde yönetim ilan eden Rus yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna birlikleri arasında çatışmalar, 2014 en bu yana devam ediyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024