Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2236 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2019 - 11:55

Venezuela'da Kalkışmaya Katılan Milletvekillerinin Dokunulmazlığı Kaldırıldı

Büyüt
Küçült
Venezuelada Kalkışmaya Katılan Milletvekillerinin Dokunulmazlığı
Venezuela'daki askeri ve sivil kalkışma girişimine katılan ve haklarında yasal süreç başlatılan muhalif Ulusal Meclisin 7 milletvekilinin dokunulmazlıkları kaldırıldı.

Venezuela'da kendini geçici devlet baÅŸkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) BaÅŸkanı Juan Guaido'nun 30 Nisan'da bir grup askerle baÅŸkent Caracas'ta baÅŸarısızlıkla sonuçlanan askeri ve sivil kalkışma denemesine katılanlar hakkında ülkede baÅŸlatılan yasal süreç ilerliyor. 

AA’nın haberine göre Venezuela'da devlet nezdindeki yetkili yasama organı Kurucu Meclis (ANC), Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesinin (TSJ) olaylarda rol alan 7 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması isteÄŸini birkaç saat içinde olumlu yanıtladı.

"Vatana ihanet, komplo, isyana teÅŸvik, sivil isyana teÅŸvik, suç iÅŸlemek için örgüt kurmak, yetki gasbı, kamuyu yasalara uymamaya teÅŸvik etmek ve nefret suçu iÅŸlemek" ithamları yöneltilen milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran ANC'nin TSJ'nin ihtiyaç duyduÄŸu yargılama iznini de kısa süre içinde vermesi bekleniyor.

AN kararın geçersiz olduÄŸunu öne sürdü

ÇoÄŸunluÄŸu muhaliflerin elinde bulunan ve yetkisi olmayan AN'den ise karara tepki geldi.

AN'den yayımlanan yazılı açıklamada, kararın geçersiz olduÄŸu öne sürüldü ve AN'nin, "devlet baÅŸkanlığı gasbını" sona erdirmek için çalışmaya devam edeceÄŸi belirtildi.

TSJ'den dün yapılan yazılı açıklamada, BaÅŸsavcı Tarek William Saab'ın baÅŸvurusu ile muhalif milletvekilleri Henry Ramos Allup, Luis German Florido, Marianela Magallanes Lopez, Jose Simon Calzadilla Peraza, Andres Enrique Delgado Velazquez, Amerigo De Grazia ve Richard Jose Blanco Delgado hakkında yasal süreç baÅŸlatıldığı, dokunulmazlık ve yargılama izni için ANC'den yanıt istendiÄŸi duyurulmuÅŸtu.

ANC BaÅŸkanı Diosdado Cabello, iki gün önce yaptığı açıklamada, kalkışmaya katılan milletvekilleri hakkında yürütülen hukuki süreçler bulunduÄŸunu söylemiÅŸ, dokunulmazlık dosyalarının ANC'ye gelmesi durumunda da "evet" oyu vereceklerini vurgulamıştı.

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024