Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2751 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Kasım 2018 - 17:26

Yemende 8 milyondan fazla çocuk sudan mahrum

Büyüt
Küçült
Yemende 8 milyondan fazla çocuk sudan
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), savaş nedeniyle 8,6 milyon çocuğun suya erişim imkanı bulunmadığını açıkladı.

UNICEFin Yemen ofisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Yemenli 8 milyondan fazla çocuğun temiz su ve temel hijyen hizmetlerinden mahrum olduğu belirtildi.

Açıklamada, her çocuğun suya ulaşım hakkı vurgulanarak, Yemenli çocukların yetersiz hijyen ve su eksikliği dolayısıyla kolera hastalığına yakalanmaktan korunması gerektiği kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 20 Kasım salı günü savaş nedeniyle Yemendeki çocukların yüzde 80inin insani yardıma muhtaç olduğunu duyurmuştu. UNICEF daha önce Yemende, korunulması mümkün olan hastalıklar nedeniyle her 10 dakikada 1 çocuğun hayatını kaybettiği bildirmişti.

Dünyanın zaten en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemende iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz de korkunç boyutlara ulaşmış durumda. Ülke açlık, kolera, çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda bedelini sivillerin ödediği büyük bir insanlık dramına sahne oluyor.

Yemende 3 yılı aşkın süredir yaşanan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024