Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3337 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Eylül 2019 - 20:05

Yeter Artık Sisi!

Büyüt
Küçült
Yeter Artık
Mısır darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve generallerini yolsuzluk ve vergi mükelleflerinin milyonlarca dolarını boşa harcamakla suçlayan Mısırlı iş insanı Muhammed Ali, Sisi'ye karşı sosyal medyada kampanya başlattı.

Ali, Twitter hesabından paylaÅŸtığı ve ilk adım olarak da Sisi'nin gitmesini hedeflediÄŸi "Yeter artık ey Sisi" baÅŸlıklı "hashtag", yönetim karşıtı Mısırlılardan yoÄŸun ilgi gördü.

Hesabından iki video yayımlayan Ali, Mısırlılardan, Sisi karşıtı paylaşımlarına destek vermeleri ve hashtagi perÅŸembe gününe kadar gündemde tutmaları çaÄŸrısında bulundu. Hashtage 30 milyon Mısırlının destek vermesi halinde Sisi'ye istifa etmesi çaÄŸrısında bulundu.

Ali, hashtagin gerekli sayıyı aÅŸması durumunda Sisi'nin istifalara da cevap vermemesi halinde Mısırlılara önümüzdeki cuma günü gösteri düzenlemeleri için "önemli alanları" belirleyeceÄŸini kaydetti.

Mısırlı iÅŸ insanı Ali'nin Twitter'da Sisi karşıtı baÅŸlattığı etiket, bugün saat 11.00 itibarıyla 405 bin kez paylaşılarak ülke genelindeki güncel konular "Trend Topic (TT)" listesinde ilk sırada yer aldı.

Sisi yanlılarından karşı hashtag

 

Buna karşılık Sisi yanlıları "Halkın sana güveniyor Sisi" hashtagi açtı. Hashtag ile ülkenin baÅŸarılar elde ettiÄŸi, komplolara karşı mücadele ettiÄŸi ve kaosun ülkede yeniden baÅŸ göstermesinin istenmediÄŸi ifade edildi. Twitter kullanıcıları tarafından 37 bin defa paylaşılan hashtag TT listesine giremedi.

Sisi'yi destekleyen Twitter kullanıcıları bu hashtagi paylaÅŸarak Ali'nin yurtdışında yaptıklarını reddettikleri ve bunun ulusal onura zarar verdiÄŸi yönünde Twitler attı.

 Ä°ÅŸ insanı hakkında suç duyurusu

Ahbar el-Yevm gazetesinin haberine göre, Sisi'nin devrilmesi çaÄŸrısında bulunan iÅŸ insanı Ali hakkında Mısır baÅŸsavcılığına, "rejimin devrilmesi için provokasyon yaptığı" yönünde suç duyurusunda bulunuldu.

Mısır makamları iÅŸ insanın, Sisi'nin devrilmesi çaÄŸrısına iliÅŸkin herhangi bir açıklama yapmazken, Sisi birçok kez, milyonların sokaÄŸa dökülmesi halinde istifa edeceÄŸini açıklamıştı.

Mısırlı iÅŸ insanı Ali, yaptığı iÅŸlerin parasını alamayınca gittiÄŸi Ä°spanya'da CumhurbaÅŸkanı Abdülfettah es-Sisi ve generalleri yolsuzlukla suçlayan bir video paylaÅŸmıştı.

15 yıl boyunca Mısır ordusunda görev alan 45 yaşındaki iÅŸ insanı, generallerin villalar, oteller ve cumhurbaÅŸkanı için saray inÅŸa ettirerek vergi mükelleflerinin milyonlarca dolarını boÅŸa harcadığını öne sürmüÅŸtü.

Sisi, cumartesi günü katıldığı gençlik konferansında, Mısır halkı için çalıştığını belirterek, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen komplolara karşı uyarıda bulunmuÅŸtu.

Mısır'da ordu, ekonominin büyük bir bölümünü kontrol ediyor ve ÅŸirket kurullarındaki emekli generaller de ihalelerin alınmasında önemli rol oynuyor.

Sisi, ülkenin demokratik yollardan seçilen ilk cumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'yi 2013 yılında kanlı bir darbe ile devirerek baÅŸa geçmiÅŸti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024