Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2426 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Eylül 2018 - 14:21

YPG/PKK ile ÖSO çatışıyor!

Büyüt
Küçült
YPG/PKK ile ÖSO
Terör örgütü YPG/PKK, Suriye in kuzeyindeki muhaliflere taciz atışlarını hızlandırdı. Muhaliflerin karşılık vermesi üzerine çatışmalar yaşanıyor.

 

YPG/PKK, iki yıl önce Afrinden güneydoğuya doğru yayılarak işgal ettiği Tel Rıfat ilçesinden, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) hedeflerine taciz atışları yapıyor.

Tel Rıfatın karşısındaki Marede konuşlu ÖSO un karşılık vermesi üzerine Azez-Mare hattında başlayan çatışmalar, üç gündür sürüyor.

YPG/PKK, bu hattaki yerleşimlere havan topu saldırıları da yapıyor. Çatışmalar halihazırda düşük yoğunluklu sürüyor. 

TSK TAKVİYE YAPTI

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları da havan topu saldırılarına obüs atışlarıyla karşılık verdi.

Bu arada TSK, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinin YPG/PKK ile olan cephe hatlarını da güçlendirdi.

TSK konvoyları, bölgeye yaklaşık 30 araçla tank, personel taşıyıcı, obüs ve uzun namlulu silah sevk etti. 

TEL RIFATIN DURUMU

YPG/PKK, 2016 başlarında, Fırat Nehri in doğusunda işgal ettiği topraklar ile batısında bulunan Afrini karadan birleştirmek için arada kalan bölgeleri ele geçirmeyi amaçladı. Afrinden güneydoğuya, Münbiçen de batıya hamle yapan örgüt, Tel Rıfat ve Babı alarak, hattı birleştirmeye çalıştı. YPG/PKK, böylece Suriye-Türkiye sınırı boyunca kesintisiz hakimiyet kuşağı oluşturacaktı. Teröristler, o dönem Rusya ın yoğun hava desteğini alarak, Afrinden güneydoğuya doğru yayıldı. Afrinden çıkan örgüt, muhaliflerin kontrolündeki Tel Rıfat ilçesi ve çevre köylerini hızla işgal etti.

YPG/PKK, Tel Rıfatı işgali sırasında yaklaşık 250 bin Arap sivili göçe zorlandı. Tel Rıfatlılar, Fırat Kalkanı bölgesine komşu ve muhaliflerin kontrolünde bulunan Azez ilçesine sığındı. 

Örgüt, işgalden sonra Tel Rıfata Afrinden getirdiği aileleri yerleştirmeye başladı. 

Halihazırda ilçede 15-20 bin civarı Kürt ve Arap yaşıyor. Ancak bunların yalnızca 700-800 kadarı Tel Rıfatın yerlisi olan Araplardan oluşuyor.

Zeytin Dalı Harekatı da Tel Rıfata bağlı bazı köyler, teröristlerden kurtarılmıştı. Şeale köyünü ise harekattan cesaret alan ve daha önce Baba sığınan köylüler kendi imkanlarıyla geri almıştı.

Öte yandan, Tel Rıfatın güneydoğusunda küçük bir bölgede Beşşar Esed rejimi varlığı da bulunuyor. 

Eylül 2017de, Rusya, YPG/PKKyı Tel Rıfatı rejime devretmesi için ikna ettikleri yönünde bir açıklama yapmıştı. Bu sırada bölgeye Rus askeri polisi konuşlanmıştı. 

Ancak böyle bir devir gerçekleşmemişti. İlçede uzun süredir Rus askeri polisine rastlanmazken, rejim güçleri devriye geziyor. Rejim, Tel Rıfata yalnızca, ilçenin güneydoğusunda Vahşiyye adlı küçük bir bölgede hakim durumda. 

KAYNAK: AA



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024