Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2206 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Temmuz 2019 - 18:59

Yunanistan ve Mısır Akdeniz için Anlaştı

Büyüt
Küçült
Yunanistan ve Mısır Akdeniz için
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarını eleştirerek, "Hiçbir kışkırtma cevapsız kalmayacak" dedi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Mısırlı mevkidaşı Sami Şükrü bir görüşme gerçekleştirdi. İki bakan da Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Mısırlı mevkidaşıyla yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye'nin eylemlerinin de uluslararası hukuka uygun olmadığını" öne sürdü.

Dendias, "Türkiye'nin uluslararası hukuka meydan okuyan yasa dışı eylemleri bölgenin güvenliğini tehlikeye atıyor. KıbrısCumhuriyeti'nin egemenlik hakları Türkiye tarafından çiğneniyor"dedi.

Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü ise "Bölgede meydana gelen provokatif davranışların son bulması ve uluslararası hukuka saygılı olunması gerektiği konusunda konuştuk" diyerek Türkiye'yi ismen zikretmedi.

YUNAN BAŞBAKAN DA KONUŞTU

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Güney Kıbrıs temasları çerçevesinde, Güney Kıbrıs'taki Yunan Alayı ELDİK'i ziyaret etti. Yunan askerlerine konuşan Miçotakis, "Barış ve uzlaşı istiyoruz. Ancak, uluslararası hukuktan ileri gelen egemenlik haklarımızı koruyacağız. Vurgulamak isterim ki, yalnız değiliz" diye konuştu. Miçotakis, "Uluslararası hukukun çiğnenmesi ve Kıbrıs (Rum) Münhasır Egemenlik Bölgesi'ndeki yasadışı sondajların, AB-Türkiye ilişkilerini olumsuz etkileyeceği mesajını net biçimde vererek desteğini dile getiren AB ve üye devletleri bizim yanımızdadır" ifadesini kullandı. 

GÜNEY KIBRIS'LA MISIR ARASINDA GÖRÜŞME

Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü, bugün Güney Kıbrıs Rum Kesiminin Dışişleri Bakanı Nikos Hristodoulidis ile bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi.

...........

 

ARTAN GERİLİM

Mısır ile Kıbrıs'taki Rum yönetimi son olarak Eylül 2018'de denizaltında boru hattı ile doğalgaz taşınması konusunda bir anlaşma imzalamıştı.

2000'lerin başında Doğu Akdeniz'de zengin doğalgaz ve petrol yataklarının bulunduğunu gösteren araştırmaların ardından bölgeye kıyısı olan ülkeler ve Kıbrıs Rum Yönetimi Münhasır Bölge Anlaşmaları yapmaya başladı.

Türkiye'nin hukuksuz olarak nitelediği bu anlaşmaların ilki Rum tarafı ve Mısır arasında 2003 yılında imzalanmıştı. Türkiye bu anlaşmaları daha sonra Birleşmiş Milletler'e taşıdı.

Kıbrıs Adası açıklarındaki hidrokarbon kaynaklarının kullanımı konusunda Türk tarafı ortak bir komite kurulması yönünde Rum kesimine yeni bir teklif götürmüş ancak Rum tarafını bunu reddetmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024