Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3032 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Ağustos 2018 - 18:18

Albayrak: IMFye başvurma planımız yok.

Büyüt
Küçült
Albayrak: IMFye başvurma planımız
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrakın, 6 binin üzerinde yabancı yatırımcıya seslendiği dev zirve sona erdi. Albayrak konuşmasında, IMFye başvurma planımız yok. dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak telekonferans yöntemiyle 6 civarında yakın yabancı yatırımcıyla görüştü. Bakan Albayrak, Citi, Deutsche Bank, HSBC ve DOME koordinasyonunda düzenlenen zirvede Türkiyedeki ekonomik gelişmeler ve yeni ekonomi yaklaşımını yabancı yatırımcılara anlattı. Telekonferansa, ABD, Avrupa ve Ortadoğudaki yatırımcılar başta olmak üzere tüm dünyadan katılım gerçekleşti. Konferansta Bakan Albayrak, yatırımcılara şu an piyasadaki düzensizliklerle uğraştıklarını ancak Türk bankacılık sisteminin güçlü olduğunu ve bankaların açık döviz pozisyonu olmadığını belirtti. Bakan Albayrak, Sermaye kontrolleri ajandamızda değil ve olmayacak. IMF ile işbirliği planımız yok ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrakın konuşmasından satır başları:

TÜM BANKALARA GÖREV VERİLDİ

Türk Bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Şu an piyasa düzensizliği ile uğraşıyoruz. Bankacılık sisteminin açık döviz pozisyonu yok. Şirketler kısa vadeli yükümlülükleri karşılayabiliyor. TCMB mali politika ile paralel adımlar atacak. İddialı tasarruf programı için tüm bankalara görev verildi. Vergi yapılandırmalarından önemli gelir bekliyoruz. Enflasyonu düşürmek en önemli önceliğimiz.Yapısal reformlar önceliklerimiz arasında.

IMF İLE İŞBİRLİĞİ PLANIMIZ YOK

Sermaye kontrolleri ajandamızda değil ve olmayacak. IMF ile işbirliği planımız yok. Yatırımcılarla açık ve şeffaf diyalog geliştireceğiz. Sürdürülebilir büyüme için ekonomi yeniden dengelenmeli. Ekonomide ılımlı bir büyüme oranı bekliyoruz.

HALKBANK İLE İLGİLİ CEZA BEKLEMİYORUZ

Halkbank ile ilgili ceza beklemiyoruz. ABD Hazine Bakanı Mnuchin ile iyi iletişim içerisindeyiz. Eğer kamu bankalarının yardıma ihtiyacı olur ise hükümet arkalarında durur. Bankalardan son dönemde büyük bir mevduat çıkışı yaşanmadı. FX borçlanmasını kısacak önlemleri zaten almıştık.

EK FONLAMA KAYNAKLARI AÇIKLANACAK

Önümüzdeki iki hafta içinde ek fonlama kaynakları açıklayacağız. Yeni makro ihtiyati tedbirler, sıkı makro ve mali politikalar ile daha sürdürülebilir büyümeyi başaracağız.

ÜLKELERE ABD ÇAĞRISI

Katar anlaşmasının farklı bileşenleri var. Doğrudan yatırımlar da var. Katar yatırım paketi swap kanallarını da içeriyor, doğrudan yatırımları da içeriyor. Birçok farklı ülke ABD yaptırımları ile karşılaşıyor, koordinasyon içinde olmamız gerekli.

Dün Bakan Albayrakın da bulunduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani arasında toplantıdan 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım çıkmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024