Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4096 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Aralık 2018 - 13:02

Asgari Ücret Net 2020 TL

Büyüt
Küçült
Asgari Ücret Net 2020
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret tutarı belli oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu dördüncü ve son toplantısını yaptı. Yeni asgari ücret belli oldu. 2019 yılı için asgari ücret 1 Ocak 2019da geçerli olmak üzere, brüt 2 bin 558 TL, net 2 bin 20 TL olarak belirlendi. Yeni net asgari ücret 2018 yılına göre yüzde 26,05 artırılmış oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu u oluşturan işçi, işveren ve bakanlık heyetleri bugün saat 10:00da son kez bir araya geldi. Son görüşmenin ardından 2019da geçerli olacak asgari ücret, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı. Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2019da uygulanacak asgari ücretin net 2 bin 20 TL olduğunu duyurdu. Geçtiğimiz yıl net asgari ücret 1.603 TL olarak belirlenmişti.

İLK TOPLANTI 6 ARALIKTA YAPILMIŞTI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu un ilk toplantısı 6 Aralık a Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında Bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu da gerçekleştirildi. İkinci toplantı 13 Aralık a Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) ev sahipliğinde yapıldı. Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret için üçüncü toplantı 20 Aralık a Türk-İşin ev sahipliğinde yapıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu son olarak 20 Aralık a toplandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bir işçinin asgari geçim geçim rakamını sundu. TÜİKin raporuna göre, bir işçinin aylık geçim ücreti 2 bin 213 TL. Geçen yıl TÜİKin asgari geçim ücreti 1.893 TL seviyesindeydi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024