Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3266 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2015 - 16:45

Bir af, üç bilinmeyen

Büyüt
Küçült
Bir af, üç

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçen hafta 1.3 milyon Bağ-Kurlunun bir yıldan daha uzun süreli borçlarının dondurulacağını açıkladı. Ancak bir nevi af niteliğinde bulunan bu düzenleme konusunda tek bilinen, kapsama giren kişi sayısı. Sosyal güvenlik parametrelerini yakından etkileyecek olan bu uygulamanın bilinmeyenleri şöyle sıralanıyor:

Davutoğlunun açıklamasından sonra borç dondurmayla ilgili olarak önerge kabul edildi. Ancak bu önergenin Sosyal Güvenlik Kurumuna maliyeti konusunda net bir rakam bulunamıyor. SGK borçlarının yeniden yapılandırılması sürecinin devam etmesi nedeniyle, maliyet hesabının çıkarılmasının zor olduğu ifade ediliyor.

NEDEN ŞİMDİ GELDİ?

Bağ-Kurluların borçlarının dondurulması daha önce Haziran ayında torba yasa görüşmeleri sırasında gündeme gelmişti. Bu konuda bir önerge de hazırlanmış, ancak Maliye Bakanlığının Dengeler olumsuz etkilenir itirazı üzerine geri çekilmişti. Bu düzenlemenin 7 ay sonra aniden gündeme getirilmesi, yaklaşan seçimlere bağlanıyor.

SOSYAL GÜVENLİK KAYGISI

En büyük sorun ise, sosyal güvenlik sisteminde görülüyor. Küçük esnafı yakından ilgilendiren bu uygulamanın, sosyal güvenlik sisteminin özellikle emeklilik parametrelerini olumsuz etkilemesinden kaygı duyuluyor. Bürokratlar ise, Siyasiler istedi, biz gerekli düzenlemeyi yaptık demekle yetiniyor. (Hürriyet)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024