Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2558 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Şubat 2015 - 13:50

Doğal gazda indirim tüketiciye yansımayacak

Büyüt
Küçült
Doğal gazda indirim tüketiciye

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneğinin (ELDER) 8. Sektör Toplantısına katıldı.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Yıldız, Doğal gazda bir indirim fiyatı belirlendi mi? sorusu üzerine Rusyadan alınan doğalgazda yüzde 10.25 indirim yapıldığını açıkladı.

Yıldız, Botaş ve Gapsrom arasında anlaşmaları nihayetlendirmiş bulunuyoruz. Doğal gazda bundan sonra özellikle Rusyadan aldığımız doğalgazın yüzde 10.25 ile devam edeceğini ve Avrupa piyasalarıyla daha rekabet edebileceğimizi sağladığımızı söylemem lazım. Ama vatandaşa şu anda yansıyabilecek bir indirim olduğunu söyleyemem. Sebep son derece açık ve net. Dolarla alıp, TL ile satıyoruz. Dolar Aralık 2013ten beri yüzde 26, Aralık 2014ten beri yüzde 12.6 yükseldi. Dövizdeki yükseliş aldığımız indirimi karşılamıyor diye konuştu.

İNDİRİM İLE BİRLİKTE BOTAŞ ÖNCEKİ ZARARLARINI TELAFİ EDECEKTİR

İndirim ile birlikte BOTAŞ önceki zararlarını telafi edeceğini vurgulayan Yıldız, Bu indirim ile birlikte BOTAŞ önceki zararlarını telafi edecektir. Maliyeye, gümrüğe olan borçlarını kapatacaktır.

2015 yılının haziran ayına kadar bunların önemli bir bölümünü hele hele İran tahkimi ile alakalı beklediğimiz sonucun da bu süre içerisinde açıklanması ile birlikte inşallah çok iyi bir nakit akışına da sahip olacaktır ifadelerini kullandı.

DOĞAL GAZ FİYATLARINDA GİZLİ VEYA AÇIK ZAM YOK

Doğal gaz fiyatlarının Şubat ve Mart ayında kalacağını açık veya gizli bir zammın söz konusu olmadığını belirten Yıldız, Doğal gaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yok. Şubat ve Mart ayı aynı şekilde aynı fiyat mekanizmaları ile birlikte kullanacak. Gizli veya açık zam yok dedi.

İHA-DHA

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024