Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2496 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Temmuz 2018 - 16:53

Dolar 4 haftanın en düşüğünde

Büyüt
Küçült
Dolar 4 haftanın en
Dolar/TL, 4,5125 ile son 4 haftanın en düşük seviyesine düştü.

Küresel piyasalarda artan risk iştahı ve doların diğer para birimlerine karşı değer kaybetmesinin desteği ile haftaya pozitif bir başlangıç yapan Türk lirası, günün ilk yarısında diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha güçlü bir performans gösterdi.

Türk lirası, dolar karşısında yüzde 1,3lük değer kazancıyla en fazla yükselen gelişmekte olan ülke para birimi olurken, onu yüzde 1 ile Polonya zlotisi ve yüzde 0,7 ile Güney Afrika randı izledi.

Dolar/TL, günün ilk yarısında 4,5125 ile 11 Hazirandan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından saat 13.10 itibarıyla 4,5150 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 1,1 azalışla 5,3160 an, sterlin/TL de yüzde 0,9 düşüşle 6,0250den işlem görüyor.

Analistler, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki (TBMM) yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de gerçekleştirilecek tören ile sonrasında açıklanacak kabine üyelerinin ve Hazine in düzenlediği tahvil ihalelerinin takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TLde 4,49un destek konumunda olduğunu ifade eden analistler, 4,55in ise direnç konumuna gelebileceğini söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024