Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2621 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2019 - 10:56

Dolar yükselişe geçti

Büyüt
Küçült
Dolar yükselişe
Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı alması ve Çin'deki küresel verilerin etkisiyle 5.71'e kadar inen kur kalıcı olamadı ve tekrar yükselişe geçti.

Dolar kurunda, seçim sonuçlarına ilişkin belirsizliği iki hafta aşan süre zarfında kalkmaması nedeniyle TL'deki baskıdan kaynaklı artış dün Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilerek mazbatasını almasıyla terse döndü.

Önceki gün 5.82 üzerini gören kur, İmamoğlu'na mazbatanın verileceği haberleriyle önce 5.75'e ardından da 5.71'e kadar indi. TL, yüzde 0.5 üzerinde değerlenerek diğer gelişen ülke paralarında bu kez pozitif ayrışırken yüzde 1.5 artan borsa başta olmak üzere diğer TL varlıklarında da olumlu hava hakimdi.

Analistler, yatırımcılar ve iş dünyası makro dengeler açısından artık ekonomiye odaklanılması gerektiğini ve seçim gündeminin geride kalmasının bu açıdan önemli olduğunu belirtiyor.

18 Nisan sabahı dolar 5.80 dolaylarında, euro ve sterlin de 6.55 ve 7.57 üzerinde el değiştiriyor.

Öte yandan piyasalardaki bekleyiş AK Parti'nin itirazlarının YSK tarafından kesin olarak karara bağlanmasına dek sürebileceğini belirten bir kısım analist kurun gevşemenin ardından 5.76'ya dek yükselmesine dikkat çekti.

Kurdaki artışta dün Financial Times'ta yer alan Merkez Bankası net döviz rezervlerinin swap piyasasından alınan kısa dönem borçlar çıkınca 15 milyar doların altında kaldığına dair haberin de pozitif havayı törpülediğinin altı çizildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024