Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2377 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2018 - 13:55

Doların ateşi düşmüyor! Yükselişe geçti

Büyüt
Küçült
Doların ateşi düşmüyor! Yükselişe
Dün beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası tarihi rekor kırmaya başlayan dolar kuru, yeni günde de rekor kırmaya devam ediyor. Dolar kuru rekor seviyesini 4.2723 TLye taşırken, Euro kuru 5.10 seviyesinde hareket ediyor.

 

Merkez Bankası ın faiz artışına rağmen küresel gelişmeler ve Türkiyeye özgü endişelerle kur ve faizde sert yükseliş sürerken dolar/TL güne 4.22 civarında başladı. Dolar kuru sonrasında yükselişini hızlandırarak tarihi rekor seviyesini 4.2823 TLye taşıdı. Dolar/TL saat 12.02 itibarıyla 4.2681 seviyesinde hareket ederken; Euro/TL 5.1119 seviyesinde bulunuyor.

Analistler TLdeki değer kaybına dolardaki küresel değer kazancı, S&P in not indirimi, ABD faizlerinin yüzde 3e yükselmesi, petrol fiyatlarındaki yükseliş, yaklaşan seçimler öncesi genişlemeci politikalar, son PMI verisinin ekonomideki beklenen bir ivme kaybının başlangıcına işaret etmesini gösteriyor.

PİYASALAR BUNLARI İZLİYOR

Küresel piyasalarda ise bugün TSİ 15.30da açıklanacak ABD Nisan ayı tarım dışı istihdam verisinin doların yükselmesini sağlayıp sağlamayacağına çevrildi.
ABD tarım dışı istihdam verisi istihdam piyasasının gücüne vurgu yapabilir. Reuters anketine göre, Mart ayında yalnızca 103 bin yükselen tarım dışı istihdamın Nisan ayında 192 bin artması bekleniyor.

Doların daha fazla kazanım elde edip etmemesi için piyasalar büyüme ve enflasyonda daha da iyileşme gösteren verileri takip ediyorlar. Bu veriler, Fedin bu yıl faiz oranlarını üç kez daha artırabileceği tahminlerine yol açabilir. Bu kapsamda tarım dışı istihdam verisinin piyasalarda yön belirleyici olması öngörülüyor.

FAİZ SERT YÜKSELİŞTE

Tahvil bono piyasasında 10 yıllık gösterge tahvilde dün yükseliş 40 baz puana ulaştı. Önceki gün valörde son işlemde yüzde 12.93 seviyesinde olan 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi enflasyon verisi sonrası yüzde 13.33e kadar yükseldi. Gösterge 10 yıllık tahvilin bileşik faizi spot kapanışta yüzde 13.19, valörde son işlemde yüzde 13.23 seviyesindeydi.

Gösterge iki yıllık tahvilde ise dün işlem bazında yüzde 15.01e kadar yükseldikten sonra spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 14.75, valörde son işlemde yüzde 14.85 seviyesindeydi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024