Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3792 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Aralık 2017 - 13:04

Köprü ve otoyol ücretlerine zam geliyor

Büyüt
Küçült
Köprü ve otoyol ücretlerine zam
Ulaştırma Bakanı Arslan, köprü ve otoyol ücretlerine zam yapılacağını açıkladı. Zam oranı 2 Ocaka dolar kuruna göre hesaplanacak. Buna göre yapılacak zam dolar kurundaki artış oranında yani yüzde 7 olacak.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yeni yılda köprü ve otoyol ücretlerine zam yapılacağını açıkladı.

Ankarada gazetecilere açıklama yapan Arslan 2 Ocakan 2 Ocaka döviz kurundaki değişiklik hesaba katılarak fiyata yansıtılıyor. Osmangazi ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü gerekse yap işlet devret modeli ile işlettiğimiz otoyollardaki ücretler belirlenmiş olacak. Mevcut otoyol ve köprülerimizdeki ücret düzenlemelerinde enflasyonu da dikkate alarak bir düzenleme yapılacak henüz netleştirmedik. Bu ayın da enflasyonunu dikkate alarak inşallah yılbaşı itibari ile onu da tespit etmiş olacağız dedi.

GEÇEN YIL DA ZAMLANDI

Köprü ve otoyolların geçiş ücretlerine geçen yılın başında da zam yapılmıştı. Otoyollarda en yakın mesafe geçiş ücreti 2.25 TL, en uzak mesafe ücreti 20 TL, Boğaz Köprüleri otomobil geçiş ücretleri ise 7 TL olarak belirlenmişti.

1 Ocak 2017den itibaren otoyolları geçiş ücreti yüzde 15, Boğaz köprüleri ücreti yüzde 48 oranında artırılmıştı. Osmangazi Köprüsü de ise geçiş ücretlerinde yüzde 26 oranında indirime gidilmişti.

YÜZDE 7 CİVARINDA ZAM

2 Ocak 2017de 3,54 seviyesinde olan dolar bugün 3,78 seviyesinden işlem görüyor. Bu seviyelerde kalınması durumunda zam oranı yaklaşık yüzde 7 olacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024