Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1466 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Temmuz 2020 - 13:26

Merkez Bankası'ndan ''enflasyon'' açıklaması

Büyüt
Küçült
Merkez Bankasından enflasyon
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, 'Enflasyonun yıl sonunda yüzde 8,9 olarak gerçekleşeceği, 2021 sonunda yüzde 6,2 olacağı tahmin edilmektedir' dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı. TCMB, yıl sonu enflasyon tahminini 1,5 puan artırdı, yüzde 8,9 yaptı.

TCMB Başkanı Murat Uysal'ın sunumundan satır başları;

“İkinci çeyrekte gelişmekte olan ülkelerden portföy çıkışları devam etti ancak ilk çeyreğe göre azaldı.Seyahat kısıtlamalarının gevşetilmesiyle turizm gelirlerinde toparlanma bekliyoruz. Normalleşme adımlarıyla kısmi toparlanma sinyalleri gözlenmekle birlikte belirsizlik halen yüksek seyretmekte.

Gelişmekte olan ülkelerden portföy çıkışları ikinci çeyrekte yavaşlayarak da olsa devam etti. Küresel risk iştahının etkisiyle döviz kuru oynaklıkları gerilerken, alınan parasal ve mali tedbirlerin katkısıyla kredi büyümesi hız kazandı. Ticari kredilerdeki artışın son dönemde bir miktar ivme kaybetmekle birlikte güçlü seyrettiğini görüyoruz.

Tüketici kredileri mayıs sonrası dönemde belirgin bir ivme kazandı. Kademeli normalleşme adımlarıyla birlikte iktisadi faaliyette mayıs ayında başlayan toparlanma güç kazanmaktadır.

Önümüzdeki dönemde turizm gelirlerinde kısmi bir iyileşme bekliyoruz.

İşsizlik oranları artarken, işgücüne katılım oranındaki düşüş bu artışı sınırladı."





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024