Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2937 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2015 - 12:08

Nihat Zeybekci: Politika faizinde yüzde 6 seviyesi makul olabilir

Büyüt
Küçült
Nihat Zeybekci: Politika faizinde yüzde 6 seviyesi makul

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yüzde 7.50 olan politika faizinin yüzde 6 seviyesinde olmasının makul olacağını söyledi. Zeybekci Yüzde 12 civarında faiz ödüyorsanız, enflasyon yüzde 5lerde ise aradaki yüzde 7lik maliyet varsa bu katlanılabilir değildir dedi.

Ercan Baysal

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, mevcut durumda yüzde 7.50 olan politika faizi için şu anda yüzde 6 seviyesinin makul olduğunu belirterek, Merkez Bankasına fiyat istikrarının yanı sıra büyüme, istihdam ve dış ticaret dengelerinin gözetilmesinin sorumluluğu verilmesinin de tartışılması gerektiğini söyledi. Güney Kore ziyaretinde gazetecilerle bir araya gelen  Zeybekci “Tüccar olarak bankaya gittiğiniz zaman yüzde 12-13 civarında faiz ödüyorsanız, enflasyon da yüzde 5ler seviyesinde bekleniyorsa, arada net yüzde 7lik bir maliyet varsa bu katlanılabilir değildir” dedi. Merkez Bankasını tartışırken yönetim ya da kişiler olarak alınmaması gerektiğine dikkat çeken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci sözlerine şöyle devam etti: “Büyüme, istihdam, dış ticaretle ilgili cari açıkla ilgili sorumluluk hemen hemen yok sayılıyor. Tartışmamız gereken, doğru yerinden tartışmamız gereken bu. Merkez Bankası piyasaya arkadan bakıyor. Piyasanın önüne düşmek lazım”

Samsungla yatırım görüşmesi yapıldı

Güney Koreli firmaların ilgilerinin de üst düzeyde olduğunu aktaran Zeybekci, Çanakkale Köprüsü gibi ulaştırma projesiyle ilgilendiklerini aktardı. Zeybekci, Samsungun Türkiyeye gelmesini istediklerini kaydederek “Kendileri de ciddi şekilde çalışıyorlar. Görüşmeler devam ediyor. Tabii ki bir şeyler istiyor teşvik destek yer istiyor. Bizde teknoloji yatırım eğitim ve teknolojinin transferini istiyoruz. Satın alma gruplarını Türkiyeye götürmek için konuştuk. Onları davet ettik” dedi. Zeybekci ayrıca Singapur ile de Serbest Ticaret Anlaşması yapılacağı kaydetti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024