Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2826 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Mayıs 2018 - 14:08

OECD Türkiye in 2018 büyüme tahminini 5.1 olarak açıkladı.

Büyüt
Küçült
OECD Türkiye
in 2018 büyüme tahminini 5.1 olarak
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü, Türkiye in 2018 büyüme tahminini 5.1 olarak açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşu Moodys Investors Service ise, bugün Türkiye in 2018 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 4 en yüzde 2.5e düşürdüğünü açıklamıştı.

 

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü ün (OECD) Mayıs 2018 Ekonomik Görünüm Raporu a göre kurumun 2018 yılına ilişkin Türkiye büyüme tahmini yüzde 5.1 seviyesinde bulunuyor. Kurumun 2019 yılına ilişkin Türkiye büyüme tahmini ise yüzde 5.0. 

OECD ÜLKELERİNİ VE EURO BÖLGESİNİ İKİYE KATLADI

OECD ülkelerinin tamamına yönelik büyüme beklentileri ise 2018 ve 2019 yılları için sırasıyla yüzde 2.6 ve yüzde 2.5 seviyelerinde bulunuyor.

Euro Bölgesi de ise OECD büyüme beklentisi sırasıyla yüzde 2.2 ve yüzde 2.1 seviyelerinde bulunuyor.

FİTCHTEN SONRA MOODYS DE DEVREYE GİRDİ

Geçtiğimiz hafta Fitch Raftings Türkiye hakkında üst üste 3 kez açıklamalarda bulunmuş, Türkiyeyi kredi notunu düşürmekle tehdit etmişti. Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Moodys de bugün yayımladığı raporla Türkiye in büyüme tahmini düşürürken, ekonomi üzerinde daha fazla aşağı yönlü risk gördüğünü belirtti. Raporda, Türkiye in büyüme tahmininin bu yıl için yüzde 4 en yüzde 2.5e, gelecek yıl için ise yüzde 3.5 en yüzde 2ye indirildiği ifade edildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024