Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2416 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 AÄŸustos 2018 - 14:04

Selin Ä°kizceye verdiÄŸi zarar 10 milyon lira

Büyüt
Küçült
Selin Ä°kizceye verdiÄŸi zarar 10 milyon
Ordunun İkizce İlçesi Belediye Başkanı Bahri Söğüt, Yapılan ilk tespitlerimize göre ilçemizde selin verdiği zarar yaklaşık 10 milyon lira civarında. dedi.

Ordunun Ä°kizce Ä°lçesi Belediye BaÅŸkanı Bahri Söğüt, dün saat 14.00 sularında baÅŸlayan yaÄŸmurun kısa zamanda ilçenin tamamında aşırı bir ÅŸekilde yaÄŸmaya baÅŸladığını belirtti.

Geç saatlere kadar süren yağmur nedeniyle ilçedeki derelerin taştığını aktaran Söğüt, tüm mahalle yollarında hasarın meydana geldiğini kaydetti.

İlçede birçok köprünün ise selden hasar görerek kullanılamaz hale geldiği bilgisini veren Söğüt, ilçedeki halı saha, düğün salonu ve içme suyu depolarının da hasar gördüğünü açıkladı.

Yirmi gün içinde ilçenin üçünce kez selden etkilendiğini vurgulayan Bahri Söğüt, En şiddetlisini ise dün yaşadık. Belki son 50 yılın görülmemiş yağmuru ile karşı karşıya kaldık. Tespitlerimize göre bölgeye düşen yağış metrekareye 350 kilogram. diye konuştu.

Söğüt, bugün havanın güneş açmasıyla birlikte hasat tespitine başladıklarını ifade ederek, Maalesef son dört yıldır ilçeye yaptığımız alt yatırımın neredeyse tamamı bu selden dolayı zarar görmüş durumda. Yapılan ilk tespitlerimize göre ilçemizde selin verdiği zarar yaklaşık 10 milyon lira civarında. değerlendirmesini yaptı.

İlçenin Seymenli Mahallesinde sel nedeniyle meydana gelen heyelanda toprak altında kalarak hayatını kaybeden Bayram Sekmene Allahtan rahmet dileyen Söğüt, Bu yaşanan sel felaketinde bizi en çok üzen olay ise bu olmuştur. dedi.

Söğüt, ilçede selden zarar gören esnaf ve çiftçilerin zararlarının ise devlet tarafından karşılanacağını belirterek, Bu noktada da ilgili kurumlarda zaten açıklamalar yapılıyor. İnşallah hiçbir vatandaşımız mağdur bırakılmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok güçlüdür. Bundan kimsenin endişesi olmasın. ifadesini kullandı.

Bahri Söğüt, Ordu Büyükşehir Belediyesinin ilçedeki hasar ve temizlik çalışmaları için iş makinesi takviyesinde bulunduğunu, ilçede 200ün üzerinde ekiple çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Ãœnyede Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan ve bir bölümü yıkılan Cevizdere köprüsünün yıkım iÅŸlemleri ise devam etti. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024