Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2287 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Haziran 2019 - 21:19

Erdoğan:AK Parti dışarıdan kumanda edilen bir parti değildir.

Büyüt
Küçült
Erdoğan:AK Parti dışarıdan kumanda edilen bir parti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesi için Japonya'ya gitmek üzere geldiği havalimanında basın toplantısı düzenledi.

G-20 zirvesi için Japonya'ya gitmeden önce havalimanında açıklama yapan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Partimizde bir fitnenin çıkarılmasına iliÅŸkin söylemler var. Ne zaman, nasıl ve nerede kimi deÄŸerlendireceÄŸimizi biz iyi biliriz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Mülteciler konusunu G-20'de gündeme taşıyoruz. Ä°ÅŸ birliÄŸinin artırılması konusunda fikirlerimizi sunacağız.

Terör ve terörizm finansmanının önlenmesi G-20 kapsamında önem verdiÄŸimiz konulardan birisidir. Terörle mücadele ilkeli ve tutarlı bir duruÅŸ sergilenmesinin gerekliliÄŸinin altını çizeceÄŸiz.

Zirve kapsamında saÄŸlık, istihdam, tarım ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında görüÅŸlerimizi dile getireceÄŸiz.

G-20'nin ardından Japonya'ya resmi ziyarette bulunacağım.

Türkiye-Japonya iliÅŸkilerinde ciddi ilerleme saÄŸladık. Ekonomik ticaret anlaÅŸmasını 2019 yılı içinde sonuçlandırmayı amaçlıyoruz.

 

Ara Güler adına sergiler düzenliyoruz. Kyoto'daki serginin açılışını da yapacağım.

Japonya'nın ardından 2 Temmuz'da Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret edeceÄŸim. Küresel ekonominin dinamiklerini yeniden tanımlayan bir süreçten geçiyoruz. Çin, dış ticarette en önemli ortaklarımızdan biridir.

Çin Devlet BaÅŸkanı ile Türkiye-Çin iliÅŸkilerini ve bölgesel konuları ele alacağız.

S-400 KONUSU

S-400'le ilgili biliyorsunuz, bugüne kadar birçok kez gerek ÅŸahsım, gerek ilgili arkadaÅŸlarım, iÅŸin bittiÄŸini, artık iÅŸin teslim süreci içerisinde olduÄŸunu ifade ettik.

Nedense bizim söylediklerimize pek inanılmıyor, bizim dışımızda söylenilenler itibar görüyor.

Türkiye bir NATO ülkesidir. ABD de bir NATO ülkesidir. EÄŸer NATO ülkeleri birbirine yaptırım uygulamaya baÅŸladıysa, doÄŸrusu bunu bilmiyorum.

Sayın Trump'la yaptığı görüÅŸmelerde ben bu izlenimleri hiç almadım. Ama alt kademelerde bunları birileri dillendiriyor, konuÅŸuyor.

ArkadaÅŸlar, B planı, C planı gibi... Daha doÄŸmamış çocuÄŸa don biçme yoluna gitmeyelim. Bu bizde saklı kalsın. Zamanı gelince ortaya çıkarırız.

KILIÇDAROÄžLU'NUN "REFERANDUM YAPALIM" ÇIKIÅžI

Sayın KılıçdaroÄŸlu kendi söylüyor, kendi dinliyor. Yeni yönetim sistemine biz parlamento kararıyla mı girdik, AK Parti kendi kararıyla mı girdi, yoksa millete mi gittik? Bu yeni sistemi milletimize sunmadık mı? Sunduk. Milletin kararıyla bu sistem yürürlüÄŸe girmiÅŸtir.

AkÅŸam yat, sabah kalk, bir referandum! Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ÅŸey yok.

Daha önce parlamenter sistemi denedik, bizi nerelere getirdiÄŸini biliyorsunuz. Çok bedeller ödedik, aynı bedelleri ödemek istemiyoruz. Yola koyulduk ve yolumuza aynı kararlılıkla devam ediyoruz.

ÖCALAN'IN MEKTUBU

Türkiye'de hangi kurumun hangi ÅŸartlar altında çalışacağı yasalarla bellidir. Adalet Bakanlığı'na müracat yapılmıştır ve böyle bir adım atılmıştır. Bununla ilgili olarak da bakanlığımız ve Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatımız kime nasıl izin vereceÄŸine iliÅŸkin adımları yasalara göre atar. Onun için muhalefetten gelen sese bakmazsın. Bakanlığa bir müracat yapılmıştır ve karar verilmiÅŸtir.

OSMAN ÖCALAN'IN TRT PROGRAMINDA KONUÅžMASI

Ben Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. EÄŸer TRT'ye müracat etmiÅŸ ve böyle bir program yapılmışsa bunu TRT'de çalışan arkadaÅŸlar bilirler ve ben kendilerinin gerekli hassasiyetlerini düÅŸündüÄŸünü biliyorum.

SURÄ°YE'DEKÄ° GELÄ°ÅžMELER

Bu konularla ilgili çalışmalarımızın iki boyutu var. Birincisi Soçi zirvesinde baÅŸlayan Türkiye-Rusya-Ä°ran var ve bu süreç devam etti. Bunları tamamlayan bir de Astana süreci var. Bir diÄŸer çalışma, ABD tarafıyla yapılan çalışmalardır. Bunların en önemli ayağı ise Münbiç.

Ne yazık ki Obama döneminde baÅŸlayan bu süreçte netice alınamadı.

Suriye konusunu Trump'la da Putin'le görüÅŸmemizde gündeme getireceÄŸiz.

Münbiç yüzde 90'a yakın Araplara aittir. Münbiç'te ÅŸu anda iÅŸgalciler var. Bizim talebimiz bu iÅŸgalcilerin Fırat'ın doÄŸusuna çekilmeleridir.

Ä°dlib'te rejim acımasız davranıyor, gözlem noktalarımız zaman zaman tacize uÄŸruyor. Gereken zamanda onlara gereken cevabı verdik. Biz iÅŸler buraya gelsin istemiyoruz ve planlanan süreç neyse gerçekleÅŸmesini istiyoruz. Bizim bu konuda muhatabımız Rusya'dır ve gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Ä°dlib'te büyük vahÅŸetler olabilirdi ancak bunlar durdurulmuÅŸ vaziyette.

Kuzey Kıbrıs'ın bölgede hakları var. ABD'nin orada ne hakkı var? ABD Senatosu nasıl böyle kararlar alabiliyor. Bizim burada bir garantörlük hakkımız var. Ben hep söylüyorum, Yunanistan, Ä°ngiltere konuÅŸur, bunlar garantör ülkelerdir. Zaten bu konuda konuÅŸabilecek 3 ülke var, diÄŸeri de biziz.

DoÄŸu Akdeniz'de çıkan nema neyse bunda Kıbrıs halkının eÅŸit hakkı vardır.

BÄ°NALÄ° YILDIRIM'IN KABÄ°NEYE ALINACAÄžI Ä°DDÄ°ALARI

Partimizde bir fitnenin çıkarılmasına iliÅŸkin söylemler var. Ne zaman, nasıl ve nerede kimi deÄŸerlendireceÄŸimizi biz iyi biliriz. Dışarıdan ahkam kesilmesine prim vermeyiz. AK Parti dışarıdan kumanda edilen bir parti deÄŸildir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024