Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5903 kez okundu. | Fatih Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Mart 2014 - 11:23

Demir hakkında takipsizlik kararı verildi..

Büyüt
Küçült
Demir hakkında takipsizlik kararı
İstanbul merkezli 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında hazırlanan ilk iddianame mahkemeye gönderildi. Yeni atanan savcının hazırladığı iddianamede Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında takipsizlik kararı verildi.

 


Savcı Ekrem Aydıner tarafından hazırlanan iddianame İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede, 31 şüphelinin yer aldığı belirtildi. Dosya kapsamında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 100 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildiği kaydedildi. 

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Mustafa Demir'in avukatı Turgut Yenilmez, iddianamede 31 şüphelinin yer aldığını söyledi. Yenilmez, Demir'in kardeşi Sebahattin Demir hakkında silah kanununa muhalefetten ceza istendiğini kaydetti. Şüphelilere 'yetkili olmadığı halde menfaat temin etmek' suçundan ceza istendiğini belirten Yenilmez, rüşvet suçlamasının bulunmadığını açıkladı. 

Savcı Celal Kara tarafından Fatih Belediyesi’ne yönelik soruşturmada 17 Aralık’ta operasyon yapılmıştı. Operasyonun ardından 10 kişi tutuklanmıştı. Ancak operasyondan bir süre sonra önce dosyaya yeni savcılar görevlendirildi. Sonra da ilk savcı Celal Kara, iddianameyi tamamlamak üzere iken dosyadan alınmıştı. Bir süre sonra da tüm sanıklar tahliye edilmişti. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024