Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6220 kez okundu. | Fatih Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Ocak 2014 - 12:47

Erbakan İsmi İlçede gerilimi arttırdı.

Büyüt
Küçült
Erbakan İsmi İlçede gerilimi
CHP İSTANBUL ÖRGÜT EMEKÇİLERİ PLATFORMU basın açıklamasıyla Fatih Belediye Başkan aday adaylığı için açıklanan Sabri Erbakan İsmine karşı platform üyeleri ilçe başkanının görevden alınmasını istediler.

 

 CHP İSTANBUL ÖRGÜT EMEKÇİLERİ PLATFORMU basın açıklamasıyla Fatih Belediye Başkan aday adaylığı için açıklanan Sabri Erbakan İsmine karşı platform üyeleri ilçe başkanının görevden alınmasını istediler.

Platform sözcülüğünü  İsmail Hakkı Konar'ın yaptığı platforma CHP FAtih Meclis üyelerinin bir kısmı, hanımlar kolları  eski üyeleri gençlik kolları temsilcileri ve üyeler katıldılar.

Platform üyelerinin konuşmalr yaptığı, bir kısmını ilçe başkanı Bülent Süleğin cevaplamaya çalıştığı sorular karşılıksız kaldı. Paltform üyeleri Bülent  süleği alkışlarla protesto ederek örgütün emekelrine sahip  çıkmadığı suçlamasıyla istifaya davet ettiler.

Daha sonra meclis üyesi Soner Özimerin açıkladığı basın açıklamasından sonra kararın geri alınana kadar ilçeyi çalıştırmayacaklarını ve yönetimin kararı geri alana kadar mücadelelrinin devam edeceklerini söylediler. 
Basın açıklamsının tam metnini aşağıda sunuyoruz .

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

17 Kasım 2013 Tarihinde CHP Fatih İlçesi il ve belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticisi, Muhtarlar, Kadın Kolumuz, Gençlik Kolu’ndan oluşan bir heyetle Genel Merkeze, bir ziyaret gerçekleştirip; Fatih ilçesinde belediye başkan adayının Eğilim(Temayül) yoklaması yöntemiyle belirlenmesini talep ettik. Bu talebimiz, Genel başkanımız ve MYK tarafından kabul görmüştür. Bunun neticesinde İstanbul’da 25 ilçede üyelere dayalı eğilim yoklaması yapılmıştır. Fatih ilçesinde yapılan eğilim Fatih ilçesinin belediye başkan adayı sayın Dr. Mehmet İlhan Dabakoğlu eğilim yoklamasına katılanların %56’sının oyunu alarak birinci seçilmiştir.  


sivilhaber.com
22 Aralık 2013 tarihinde de toplanan MYK’da Fatih ilçesi belediye başkan adayı sayın M.İlhan Dabakoğlu olarak açıklanmış ve bu konuda basına yansımıştır. PM toplantısına geçildiğinde yaşanan (Fatih’le ilgili olmayan) tartışmalar neticesinde aday açıklamaktan vazgeçildiği bildirilmiş ve 16 Ocak 2014 tarihinde Toplanan Parti yetkili kurulları ise Eğilim yoklamasına katılmayan bir ismi ilan etmiştir.

Öncelikle CHP’nin örgüt emekçileri olarak ortaya koymuş olduğumuz bu tavır, kişisel olmayıp kişilere de yönelik değildir. Partimizin kurumsal kimliği ile bağdaşmayan demokratik geleneklerine aykırı olan ve partimizin ilkelerinden, temel değerlerinden adeta değiştirilmesine ve dönüştürülmesine kapı aralayan “Ben yaptım oldu anlayışına” ve paralel yapılanmalara karşı bir duruştur.

Yıllardır ilçesinde yoğrulduğumuz ve ilkelerini özümsediğimiz CHP’nin demokratik gelenek ve kurallarından uzaklaştırıp, biat kültürünün egemen kılınmak istendiği bir partiye dönüştürülmesine sessiz kalamayız. CHP Genel yönetimi ve İstanbul il yönetimi Fatih İlçesiyle birlikte benzer uygulamaları birçok ilçemizde yapmış olduğunu, bunlara karşı da tepkilerin oluştuğunu biliyoruz.  Fatih ilçesi İstanbul’un Merkez ilçesi ve karşı duruşun merkezi olarak, sesimizin ilgili yerlere iletilmesi için bu bildiriyi hazırladık, imzaladık, kamuoyuyla paylaşmaya açtık. Örgütünü taşıyamayan, bir seçim için gerekli ağırlığı çalışmayı göstermeyen, 10 yıldır ilçe yöneticiliği yapmış örgütünün sesine sahip çıkamayan ve yanlı, taraflı, aciz bir tavır sergileyen ilçe başkanı Bülent Sülek’in de görevden alınmasını istiyoruz.

CHP İSTANBUL ÖRGÜT EMEKÇİELRİ PLATFORMU
Dağıtım: Tüm basın Kuruluşları  
CHP genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU
CHP MYK ÜYELERİNE
CHP PM ÜYEELRİNE
CHP MİLLETVEKİLLERİNE
CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINA
CHP İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI Sayın Mustafa SARIGÜL’E
İSTANBUL İLÇE BAŞKANLIKALRINA
TÜM İL BAŞKANLIKALRINA

sivilhaber.com





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024