Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6842 kez okundu. | Fatih Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2018 - 13:56

Fatih Ak Parti 6. Kongresini Gerçekleştirdi.Tam Liste Haberimiz de

Büyüt
Küçült
Fatih Ak Parti 6. Kongresini Gerçekleştirdi.Tam Liste Haberimiz
Kongrede yeni AK Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin oldu. Tam Liste Haber Sayfamızda.

 

Fatih Ak Parti 6. Kongresini Gerçekleştirdi.14.04.2017 Fatih Sprr Kompleksinde yoğun bir katılımla  gerçekleşen kongrede.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanda partililere güncel konularla seslendi.

Erdoğan, AK Parti in en önemli özelliğinin hep yapmanın, ihya etmenin ve inşa etmenin peşinde koşması olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

Bu anlayışın en somut icraatlarını İstanbulda görmek mümkündür. Her konuda olduğu gibi şehirlerimizin ihyası ve inşasında da öncelikler belirleyici olmuştur. Bir dönem İstanbulun kaçak inşaatlar, gecekondular tarafından kuşatılması hatta her yerin bununla istila edilmesi bu öncelik sıralamasının yapılamamasındandır. Türkiye in dört bir yanından göçü önleyecek tedbirleri alamayanlar, bu şehre gelen insanları nizami bir şekilde iskan da edememişlerdir. İnsanımız zaten kendi imkanıyla öyle ya da böyle başlarını sokacak ev yapıyorlardı. Hiç değilse, aynı imkanlarla bu evlerin mahallesi, caddesiyle, sokağıyla, kamu tesisleriyle düzgün bir şekilde yapılmasını sağlamının önünde hiçbir mani yoktu. Bizden önce İstanbulda bu yapılmadı. Çünkü iskan işi, imkandan önce zihniyet işidir. Vizyon olmayınca proje de olmuyor. Sonuçta ortaya önce dev yerleşim yerlerinin kurulduğu, ardından alt yapısının getirildiği en son olarak da imarının yapıldığı şehirler çıkıyor. Hadi yeni kurulan yerleri bir kenara bıraktık, Fatih gibi kadim bölgelere de sahip çıkamadık. Surlardaki gecekonduları, cami bahçeleri ve türbe kenarlarındaki tarihi eserlerin içindeki, dışındaki garabet yapıları, derme çatma kulübeleri herhalde unutmadık. Yenisini, doğru yapmayı bıraktık, eskiye sahip çıkamayan bir anlayış yüzünden İstanbul gibi bir cevheri tehlikeye attık. Üzerinde çalışmamız gereken çok önemli bir konu var. Surların dibinde tarihi olarak neler var? Hendekler var. Bu hendeklerin içerisinde salatalık şu bu yetiştiriliyor. Öyle yazılar okudum ki, Osmanlı döneminde, ordunun bütün gıda ihtiyacı buradan karşılanıyordu. deniyor. Yüzyıllarca önce oradan karşılanıyor olabilir, artık şu anda böyle bir dönem var mı? Yok. Bizim şimdi o surları mütemmim olacak projelerle güçlendirmemiz ve oradaki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmamız lazım. Oralara bir çevre, peyzaj düzenlemesi getirmek suretiyle, İstanbulun çocuklarına piknik alanı haline getirmek varken, oraları neden hala öyle bir garabet olarak saklayalım? Bu konularda dahi siyasetin içinde belli yerlere gelmiş olanların inadi tutumlarını aşmak mümkün olmadı. Bunun için de 15 yılımız geride kaldı, Artık bunu aşmamız lazım. Bunun üzerinde çalışıp, hemen bu adımları atmamız lazım. Zeytinburnu da hafta sonlarında ailelerin çocuklarıyla nasıl oralara akın ettiğini görüyorsunuz. Nedir bu İstanbulun ihtiyacı? Bunu yapmamız lazım. Hele Fatihin buna çok çok ihtiyacı var. Bunları başarmamız lazım. dedi.

Kompleks dışındada toplanan haziruna seslenen Erdoğan Rabia nın manasını anlattı ve katılımcılardan seçim çalışmalarında gayret sözü aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğana Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı Konstantinopolisin İstanbula dönüştürülmesini tasvir eden bir tablo hediye edildi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve eski Fatih ilçe Başkanı Ahmet Hamdi Görgün de Erdoğana hediyeler takdim etti.

Kongrede yeni AK Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrenin ardından vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Erdoğana Karagümrükspor forması hediye edildi.

 

Seçimlere Orhan Narin tek listeyle katıldı .Fatihaktuel ekibi olarak .Kongrenin Fatihimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.

İşte Kongrede oylanan Tam Liste

/





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024