Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 22797 kez okundu. | Fatih Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Kasım 2013 - 14:10

Fatih Belediye Başkan Aday Adayı FİKRET BAYDARMAN

Büyüt
Küçült
Fatih Belediye Başkan Aday Adayı FİKRET
AK PARTİ FATİH ilçesi belediye başkanlığı için aday aday ı olan Fikret Baydarmanı tanıyalım

Siirtli esnaf bir ailenin 5. çocuğu olarak 1977’de Fatih’in Karagümrük semtinde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda babasını ve evhanımı olan annesini kaybetti. İlk dini eğitimini Molla Gürani Camii’nde Melle Burhan Hocaefendi’den aldı. Atikali İlkokulu’nu müteakip orta ve lise eğitimini Vatan Lisesi’nde tamamladı. 1994’te girdiği üniversite sınavında Türkiye çapında bir başarıya imza atarak Koç Üniv. İİB Fakültesi İşletme bölümünü kazandı. 1997’de ise eğitimini burslu öğrenci olarak ABD’deki Phildalphia Textile and Science Universitesi’nde sürdürme imkânı kazandı. Baydarman, ABD dönüşü Türkiye’deki değişik eğitimlerini sürdürdü.

Üniversite eğitimi sırasında iş hayatına atılan Baydarman, başarılı bir performans göstererek sürekli yükseldi ve en üst basamaklarda görev yaptı.

2003’te kendi firması olan DERKİM kimya şirketini kurdu. Kısa sürede sıfırdan yükselerek önemli projeler geliştiren DERKİM, ülkenin 2. Stratejik yatırım onayını aldı. Türkiye’nin sanayide dışa bağımlılığını azaltmayı misyon edinen DERKİM, bugün ekonomik büyüklük ve öncü-lider kuruluş olma yolunda ilerliyor.

Çok genç yaşta büyük başarılara imza atan Fikret Baydarman’ın kimya sektörü dışında Diş Polikliniği alanında da yatırım ortaklığı bulunuyor.

Siyasî hayatına Fazilet Partisi üyesi olarak başlayan Baydarman, bugüne kadar çok sayıda mesleki ve sivil toplum kuruluşunda kurucu ve yönetici olarak görev yaptı. Ayrıca, Siirt Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği ve İstanbul Medeniyet Vakfı gibi sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere çok sayıda STK’da değişik görevler aldı.

Bugün uluslararası ticaret alanında ülkemizi başarıyla temsil eden genç iş adamı İngilizce, İtalyanca ve Arapça bilmektedir. Sporla içiçe olan Baydarman değişik spor dallarıyla aktif olarak ilgilenmektedir.

Bugüne kadar 42 değişik ülkeye ticarî faaliyetleri sebebiyle seyahat eden Fikret Baydarman, farklı şehirlerdeki kültürleri ve farklı sorun/çözümleri inceleme fırsatı bulmuştur. Gittiği ülkelerde şehir yönetimi ile ulaşım ve mimari yapıları da inceleyen Baydarman, modern kent yönetimi üzerine araştırmalar yapmaktadır.

Askerliğini 2008’de Diyarbakır Asker Hastanesi’nde yaparken, hastanede tedavi gören epilepsi hastalarının yaralanmasını engellemeye yönelik projesinden dolayı takdirname almış ve erken terhis ile ödüllendirilmiştir.

Ticarî hayat dışındaki temel ilgileri özellikle şehircilik alanındaki çözümlemeler, bilimsel yayınlar ve tarihî yarımada üzerine yazılmış eserlere yoğunlaşmıştır.

İç Mimar Nazan Hanım’la evli olan Fikret Baydarman’ın Muhammed Taha ve Salih adlı iki evladı bulunmaktadır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024