Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5794 kez okundu. | Fatih Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Ocak 2019 - 15:12

Irak Cumhur Başkanı Ziyaretinde Terör Vurgusu

Büyüt
Küçült
Irak Cumhur Başkanı Ziyaretinde Terör
Iraklı mevkidaşı Salihle düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede işbirliği mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiyeye resmi ziyarette bulunan Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, Irak ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarını inşallah bu yıl içerisinde kaldığımız yerden devam ettireceğiz dedi.

Irakın kendi ayaklarının üzerinde durması, bölgesel güvenlik ve istikrar bakımından da son derece önemlidir diyen Erdoğan, Irakın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunması, istikrar ve güvenliğinin sağlanması Irak siyasetimizin temelini oluştururifadesini kullandı.

Türkiyeye her alanda ortak işbirliği mesajıyla geldiğini kaydeden Irak Cumhurbaşkanı Salih de Türkiye in Irak a terörden arındırılmış bölgelerin yeniden imarı konusundaki katkılarını bekliyoruz diye konuştu.

Salih, Türkiye ile ilişkilerimiz, omuz omuza tam dayanışmaya sahne olacaktır dedi.

Erdoğanın açıklamalarından satır başları şöyle:

DEAŞ, PKK VE FETÖ, IRAK İÇİN DE TEHDİT OLUŞTURUYOR

Irak, DEAŞa karşı verdiği mücadeleden muzaffer çıkmıştır. Bedeli ağır olmuştur. Çatışmalardan zarar gören yerlerin imarı başta olmak üzere Irak aki altyapı ve kalkınma projelerine katkı sağlamaya hazırız.

Irak ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarını inşallah bu yıl içerisinde kaldığımız yerden devam ettireceğiz. Irakın yeniden imarı için Kuveyt e düzenlenen konferansta 5 milyar dolarlık kredi taahhüt etmiştik, çalışmalarımızı hızlandırdık.

Irakla güvenlik alanında da temas ve iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz. Özellikle savunma sanayinde yapabileceğimiz çok şeyler var.

Irak aki altyapı projelerine katkı sunmaya hazırız. İkili ticaretimizde 2013 e 16 milyar dolarla rekor kırmıştık. Diyorum ki hem onu egale edelim hem de bunu 20 milyar dolara yükseltelim.

DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri hem Türkiye hem de Irak için tehdit oluşturmaktadır. Terörle mücadelemizde başarıya ulaşabilmek için birlikte çalışmanın öneminin farkındayız.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024