Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6939 kez okundu. | Fatih Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2015 - 11:46

Sulukule projesinin iptali onandı

Büyüt
Küçült
Sulukule projesinin iptali
Kamu yararına uygun olmadığı belirtilen Sulukule projesinin iptali sonunda onandı. Danıştay, Roman yurttaşların sürülmesiyle sonuçlanan Sulukule projesiyle ilgili 3 yıl önce verilen iptal kararını oybirliğiyle onadı.

1000 yıllık Roman mahallesi yok edilerek, Roman yurttaşları sürgün eden Sulukule Projesinin iptal kararını Danıştay da onadı.  

Sulukule Projesi 9 yıl önce başladı. Nisan 2012de İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Sulukule projesini “kamu yararına” uygun değil diyerek iptal etmişti. Fatih Belediyesinin, yürütmesinin durdurulması için Danıştaya yapılan başvurusu ise reddedimişti.

 

Hukuk süreci devam ederken proje tamamlandı. UNESCO ve Dünya Mirası listesinde olan Roman mahallesinin yerine yeni bir yer inşaa edildi. Sulukuleyi Sulukule yapan Romanlar, TOKİ in Kayabaşı daki konutlarına sürgün edildi. 

 

Çok katlı, lüks dairelerde barınamayan Romanlar, bir bir İstanbulu terk edip kendine yeni yurt arayışına girişti, bir yandan da hukuk mücadelesini sürdürdü. 3 yıl sonra iptal kararı Danıştay tarafından da onanlandı.

 

Bu süreçte Danıştay kararına göre projenin yıkımı gerekiyor. Ancak yıllar sonra gelen karar ne 1000 yıllık Roman mahallesini, ne de üstüne beton dökülen tarihi geri getirmeyecek.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024