Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1186 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mart 2020 - 11:56

Fransa'dan Türkiye'ye mülteci suçlaması

Büyüt
Küçült
Fransadan Türkiyeye mülteci
Fransa Dışişleri Bakanı, 26 Şubat'ta başlayan kriz sonrasında düşük tonda iki açıklama gerçekleştirmişti. Yeni açıklamasında Türkiye'yı doğrudan 'baskı ve şantaj' ile suçladı.

İdlib'de 26 Şubat akşamı gerçekleştirilen saldırı sonrasında gelen şehit haberleri Türkiye'yi harekete geçirdi. Türkiye, sınır kapılarını açarak mültecileri göç yolunda durdurmama kararı aldı.

Suriye savaşında elini taşın altına koymayan Avrupa ise göçmen akını karşısında harekete geçti. Saldırıdan iki gün sonra açıklamalar yapmaya başlayan Avrupa Dışişleri Bakanlarından biri de Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian idi.

"TÜRKİYE GÖÇMENLERİ ARAÇSALLAŞTIRDI"

Drian son açıklamasında "Göçmenlerin Türkiye tarafından Avrupa üzerinde baskı ve şantaj unsuru olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez" ifadelerini kullandı ve Ankara'nın halihazırda kendi topraklarında bulunan göçmen ve mültecileri 'araçsallaştırdığını' söyledi.

AVRUPA İLE GÖÇMEN ANLAŞMASI

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında karşılıklı kabul edilen 2016 tarihli mülteci anlaşmasına göre, Türkiye AB'den ekonomik destek alacak ve göçmenlerin Avrupa'ya geçişini engelleyecekti.

Bu kapsamda siyasi görüşmeler de sürdürülecek ve Suriye'de savaşın bitirilmesi için siyasi çözüm bulma çabaları devam edecekti.

Fakat Avrupalı liderler, 6 milyar euroluk finansal yardımı göndermezken, Türkiye göçmenler için 40 milyar dolardan fazla para harcadı. Suriye'de siyasi çözüm bulunması konusunda da çekimser davranan Avrupa ülkelerinden özellikle Fransa, Suriye'deki PYD'ye yardımlarını sürdürdü.

Salı günü mecliste mülteci anlaşmasına da değinen Fransa Dışişleri Bakanı, "2016'da bir anlaşmaya vardık, bu anlaşmaya saygı gösterilmeli. Avrupa ve (AB'ye) tüm üye ülkeler 4 yıldır bu anlaşmaya uydu, özellikle finansal taahhütlerin öneminden dolayı Türkiye'ye de uymalı" şeklinde konuştu.

"RUSYA ve ŞAM SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ"

Le Drian, 26 Şubat akşamı patlak veren kriz sonrasında düşük tonda iki açıklama yapmış. Açıklamalarında Rusya ve Şam'ın Suriye'nin kuzeybatısındaki saldırılarıyla muhtemelen savaş suçu işlediğini ve Paris'in bunları belgeleyeceğini söyledi. Le Drian konuya ilişkin "Suriye hükümetinin saldırıları Rusya'nın hava desteğiyle mümkün olabildi ve sistematik insan hakları ihlallerine neden oldu. Bu yüzden diyorum ki bugün bu ihlallerin savaş suçları olarak kabul edilebileceğini düşünüyoruz ve bunları belgeleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Le Drian ayrıca Yunanistan'ın sınırlarını koruması konusundaki çabasını desteklediğini belirterek göçmenlere yönelik sert tutum konusunda yorum yapmamıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024