Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2228 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2015 - 05:58

17 Muvazzaf Asker tutuklandı

Büyüt
Küçült
17 Muvazzaf Asker
Güncel Haberleri › 17 Muvazzaf Asker tutuklandı haberi

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, kamuoyunda Selam olarak bilinen sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü adlı soruşturmada usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin paralel yapıya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında bir yarbay, iki binbaşı ile bir yüzbaşının bulunduğu 17 muvazzaf askerin tutuklanmalarına karar verdi.

Kemal Gümüş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından sorgulandıktan sonra İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 10u adli kontrol tedbiri olmak üzere 15i serbest bırakıldı. Şüphelilerden bazıları hakimlik ifadelerinde haklarındaki iddiaları reddederken bazıları da adeta kumpası itiraf etti.

Şüpheli Yarbay Erdal Turna, “Konuyu uyuşturucu ve kaçakçılık konusu olarak emrimde çalışan personelim bana bildirmişti dedi. Şüpheli Binbaşı Bekir Karataş ise MİT TIRlarının durulmasından 15 dakika sonra araçların MİTe ait olduğunu anladıklarını iddia etti. Şüpheli Astsubay Gültekin Menge ise “TIRların plakasını vererek ve silah ve mühimmat taşıdıklarını Ankaradan yola çıkıp Adanaya doğru geldiklerini isimsiz bir ihbarla söyledim” dedi. Astsubay İdris Karaçizmeli, Hüseyin Üsteğmenin talimatıyla TIRların durdurulacağı yere kadar TIRları takip ettiğini belirtti. Hüseyin Üsteğmen tarafından basına haber verilmesi konusunda talimat aldığını belirten Karaçizmeli, “Ben de muhabirleri arayarak TIRların durdurulacağı yeri ve zamanı söyledim. Ancak bunları yaparken bunların MİT TIRı olduğunu bilmiyordum” dedi. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024