Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2017 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Kasım 2018 - 20:38

Çavuşoğlu: Fransa Dışişleri Bakanı haddini aşmıştır

Büyüt
Küçült
Çavuşoğlu: Fransa Dışişleri Bakanı haddini
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drianın Erdoğanın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili siyasi oyun oynadığı iddiasına yanıt veren Çavuşoğlu, Her şeyden önce haddini aşmıştır, bir cumhurbaşkanı ile nasıl konuşacağını bilmelidir dedi.

Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drianın, Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana ilişkin bugün yaptığı açıklamaları AA muhabirine değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Le Drianın haddini aştığını söyledi.

Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı, her şeyden önce haddini aşmıştır, bir cumhurbaşkanı ile nasıl konuşacağını bilmelidir diyerek ekledi:

İkincisi, kendi liderleriyle Sayın Recep Tayyip Erdoğanı da karıştırmasın.

Le Drian ile mevkidaş olarak her zaman görüştüklerini kaydeden Çavuşoğlu, Fransız bakanının doğruları söylemediğini savundu.

BİR DIŞİŞLERİ BAKANI CİDDİYETİNE YAKIŞMIYOR

Gerçek Cemal Kaşıkçı ın 2 Ekimde Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu a ön kapıdan giriş görüntüleri

Bir dışişleri bakanı ile istihbari konularla ilgili bilgi paylaşımı konusunda farklı ülkelerde farklı sistemler olabildiğini, Fransız bakanının da konudan haberi olmayabileceğini ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

Diyebilir ki Benim bundan haberim yok. Fakat ben biliyorum ki 24 Ekimde bizim istihbaratımız ve arkadaşlarımız elimizdeki bilgileri, yani dinleme dahil, tapeler dahil tüm bilgiler Fransız istihbaratına, onların talebi üzerine verilmiştir. Yine diğer ülkelerin istihbaratları ya da ilgilileri, bu Kaşıkçı cinayetiyle ilgili delilleri, topladığımız bilgileri görmek istediği zaman şeffaf bir şekilde biz bunu paylaşmışızdır. Hal böyleyken Haberim yok diyebilir, fakat Sayın Cumhurbaşkanımızı siyasi bir oyun oynamakla itham etmesi son derece terbiyesizliktir. Yani bir dışişleri bakanı ciddiyetine yakışmıyor. Ama ben şunu söylemek isterim; dert o da değil. Bunlar yakında, altını çizerek söylüyorum; Suudi Arabistanın bile kabul ettiği Kaşıkçı cinayetini inkar ederlerse hiç şaşırmayın. Paranın da gözü kör olsun. Son zamanlarda kim ne anlaşması yapıyor bunlar iyi takip edilsin. Yakında bu tür siyasetçiler ve ülkeler bu cinayeti bile inkar edebilirler, maalesef durum budur.

SON DERECE DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR

Kaşıkçı cinayeti sonrası İngiltereden Suudi Arabistana en üst düzey ziyaret

Ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti olarak Kaşıkçı cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydeden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Sonuna kadar gideceğiz. Uluslararası alanda da herkesle de iş birliği yapıyoruz ve Türkiye in bu tutumunu tüm dünya takdir ederken Fransa Dışişleri Bakanının böyle bir ithamda bulunması ve terbiyesizce bunu yapması son derece düşündürücüdür. Bunun arkasında ne var? Acaba bu cinayeti kapatmaya mı çalışıyorlar? Bunun da peşinde olacağız. Çünkü bildiğimiz başka şeyler var. Ne anlaşmalar yapıyorlar, ne yapıyorlar, bunu da yakından takipçisiyiz diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024