Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 16261 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Kasım 2018 - 11:56

Çavuşoğlu:AB kilitlediği kapıları kendisi için açmalı dedi.

Büyüt
Küçült
Çavuşoğlu:AB kilitlediği kapıları kendisi için açmalı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile AB temsilcileri Mogherini ve Hahn ile düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiyeyi dışlayan aday bir ülke olduğunu inkar eden açıklamaların hiçbir önemi yoktur. AB kilitlediği kapıları kendisi için açmalı dedi.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Bugün de Türkiye AB iliÅŸkilerinin stratejik önemini bir kere daha vurguladık. Türkiye ABye aday ülkedir. Karşımıza siyasi engeller çıkarılmamalı. Türkiyeyi dışlayan aday bir ülke olduÄŸunu inkar eden açıklamaların hiçbir önemi yoktur. Komisyon sözcüsünün yaptığı açıklama önemlidir. AB in özellikle kilitlediÄŸi kapıları kendi için açması gerektiÄŸini öneriyoruz.

18 MART MUTABAKATI HER Ä°KÄ° TARAFIN YARARINA

Diğer taraftan 18 Mart mutabakatının tam anlamıyla her iki tarafın uygulaması iki tarafın yararınadır. İyi bir iş birliğimiz var ama AB in 18 Mart Mutabakatı ın bazı koşullarını uygulaması gerekiyor. bu mutabakatın içinde 5 fasılın açılması var fakat bazı ülkeler sebebiyle bu fasıllar açılmamıştır.

PKK KARARI ÖNEMLİ

Terörle mücadele özellikle hem bizim hem de AB için önemlidir. Ülkemiz ve AB ülkeleri terör saldırılarına maruz kalmıştır. Her alanda AB ile yakın iş birliği içinde olmamız iki tarafın yararınadır. ABden somut destek beklemek en doğal hakkımızdır. En son PKK ile ilgili alınan karar önemlidir.

VÄ°ZE MUAFÄ°YETÄ°

Gümrük birliğinin güncellenmesi her iki tarafın yararınadır. Son zamanlarda AB tarafında İPA kesinti gördük. Bu kesintiler Türkiye ekonomisini batırmaz ama Avrupa Birliği imajını olumsuz etkiler. Vize muafiyeti konusu ele aldık. Vize serbestisi için 72 kriterden 7 kriter kalmıştı. 6ya düştü. Ne yapacağımızı bugünkü toplantıda da ele aldık. İnşallah bir önce vize serbestisine de geçmiş olacağız.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024