Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2959 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mart 2015 - 06:07

Balkan ateşi festivalde

Büyüt
Küçült
Balkan ateşi
Güncel Haberleri › Balkan ateşi festivalde haberi Sinemaseverlerin merakla beklediği Uluslararası İstanbul Film Festivali 4 Nisanda başlıyor. 62 ülkeden 204 filmin gösterileceği festivalde bu yıl Balkan sinemasına 7 filmlik özel bölüm ayırıldı.
Bedir Acar

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 4-19 Nisanda 11inci kez Akbank sponsorluğunda düzenlenecek 34. İstanbul Film Festivali, 62 ülkeden 222 yönetmenin 204 filminin yanı sıra ücretsiz gerçekleştirilecek söyleşi, atölye çalışmaları, sinema dersleri ve özel etkinlikleriyle izleyicilerle buluşacak. Festival programı, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tanın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Festivalin önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sinema salonu sıkıntısı çektiğine değinen Azize Tan, biletlerin 28 Martta satışa çıkacağını ve 4 Nisana kadar tüm biletlerde yüzde 10 indirim olacağını bildirdi.

Balkanlar: Ateşin Sineması

İstanbul Film Festivali bu yıl, yönetmen Kujtim Cashkunun “Balkanlar öyküler ve öykücülerin diyarıdır”, diye bahsettiği Balkan bölgesinin sinemasına özel bir bölüm ayırıyor. Profesör Dina Iordanovanın aynı adlı kitabının başlığını taşıyan Balkanlar: Ateşin Sineması, bu özel bölgenin en iyi ve en güncel sinema örneklerini bir araya getirecek. Bölüm kapsamında Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Karadağ, Slovenya, Arnavutluk, Hırvatistan ve Makedonya Cumhuriyetinden 7 film gösterilecek.

Sinema Onur Ödülleri

İstanbul Film Festivali tarafından her yıl verilen Sinema Onur Ödülleri, bu yıl yönetmen ve yapımcı Yılmaz Atadeniz, müzisyen Cahit Berkay, oyuncu Nebahat Çehre, senarist ve yönetmen Safa Önal ve oyuncu Süleyman Turana sunulacak. Ödüller, 3 Nisanda Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilecek açılış töreninde takdim edilecek.

“Türk Klasikleri Yeniden” kapsamında, Türkiye sinemasının başyapıtları arasında sayılan Metin Erksanın 1962 yapımı filmi “Yılanların Öcü” restore edilerek beyazperdeye taşınacak. “Yılanların Öcü”nün yenilenmiş kopyası, 9 Nisandaki gala gösteriminin ardından, 12 Nisanda izleyiciyle buluşacak.

Uluslararası Yarışma filmleri

Gerçeklik-Quentin Dupieux, Neden Tarkovski Olamıyorum-Murat  Düzgünoğlu, Altın Çağ-Ann Hui, Vahşi Yaşam-Cedric Kahn, Taşa Yazılmış Hatıralar-Shawkat Amin Korki, Itsi Bitsi-Ole Christian Madsen, Star-Anna Melikyan, Kara Ruhlar-Francesco Munzi, Yüzündeki Sır-Christian Petzold, Bana Bak Philip-Alex Ross Perry, Çılgın Kalabalıktan Uzak-Thomas Vinterberg, Fanusta Yaşayanlar-Baldvin Zophoniasson.

Ulusal Yarışma filmleri

“Ali Atay “Limonata”, Barış Atay

“Eksik”, Emine Emel Balcı “Nefesim Kesilene Kadar”, Ufuk Bayraktar “Kümes”, Mehmet Eryılmaz “Misafir”, Caner Erzincan “Yeni Dünya”, Selim Evci “Saklı”, Faruk Hacıhafızoğlu “Kar Korsanları”, Tolga Karaçelik “Sarmaşık” , Erden Kıral “Gece”

Altın Lale Ulusal Yarışmada yer alan  6 filmin dünya, 3 filmin ise Türkiye prömiyeri yapılacak.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024