Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 711 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 AÄŸustos 2020 - 20:19

Dışişleri Bakanlığı:Yok Hükmündedir.

Büyüt
Küçült
Dışişleri Bakanlığı:Yok
Dışişleri Bakanlığı 'Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan anlaşma, Türkiye için yok hükmündedir' denildi.

ışiÅŸleri Bakanlığı, Yunanistan ile Mısır arasında bugün imzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaÅŸmasının, Türkiye için yok hükmünde olduÄŸunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bu iki ülke arasında deniz sınırı bulunmadığına iÅŸaret edilerek, "Bugün imzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaÅŸması, Türkiye için yok hükmündedir. Bu anlayışımız sahada ve masada ortaya konacaktır." ifadelerine yer verildi.

Sözde sınırlandırılan alanın, BirleÅŸmiÅŸ Milletler'e (BM) de bildirilen Türk kıta sahanlığı içinde yer aldığı vurgulanan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"2003'te Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile imzaladığı anlaÅŸmayla 11 bin 500 kilometrekareden vazgeçen Mısır, Yunanistan'la bugün imzaladığı bu sözde anlaÅŸma ile de yine deniz yetki alanı kaybına uÄŸramaktadır. Bu anlaÅŸmayla Libya'nın hakları da gasp edilmeye çalışılmaktadır. Türkiye'nin, söz konusu alanda herhangi bir faaliyete izin vermeyeceÄŸi ve DoÄŸu Akdeniz'de ülkemizin ve Kıbrıs Türkleri'nin meÅŸru hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunmaya devam edeceÄŸi kuÅŸkusuzdur."





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024