Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2102 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2015 - 13:50

DİSKten 1 Mayıs açıklaması

Büyüt
Küçült
DİSKten 1 Mayıs

DİSKten yapılan yazılı açıklamaya göre Beko, İstanbul Valisi Vasip Şahinin katıldığı bir televizyon programında 1 Mayıs ile ilgili soruya Toplantı ve gösteri yapılabilecek yerler belli, Taksim bunlardan biri değil şeklinde yanıt verdiğini ifade etti.

Valilik ve hükümetin, 1 Mayıs meydanı konusundaki mahkeme kararlarını, anayasayı ve yasaları görmezden gelmeye devam ettiğini savunan Beko, 1 Mayısta Taksimi yasaklamanın suç olduğunu ileri sürdü. Beko, 1 Mayısın herhangi bir toplantı ve gösteri yürüyüşü olmadığını belirterek 1 Mayıs, resmi bir bayram günü olarak, Valinin atıf yaptığı 2911 sayılı yasada istisna olarak belirtilen hallerden biridir. Taksimde 1 Mayısın yüz binlerle kutlandığı 3 yıl boyunca tek bir kişi bile bundan zarar görmemiş, yasa dışı bir şekilde Taksimin yasaklandığı yıllarda ise yüzlerce kişi yaralanmış, milyonlarca İstanbullu fiili sıkıyönetimin, fiili sokağa çıkma yasağının, gaz bombalarının, polis şiddetinin mağduru olmuştur ifadelerini kullandı.

DİSK Genişletilmiş Başkanlar Kurulunun 25-26 Martta Boluda toplanarak, 2015 1 Mayısına ve 7 Hazirandaki genel seçime dair kararlar alacağını bildiren Beko, 24 Martta görülecek DİSK-KESK-TMMOB ve TTB yöneticilerinin yargılandığı 2014 1 Mayısının ikinci duruşmasına da katılacaklarını, Taksimi savunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Beko, gerekli önlemler alınmadığı için Somada, Ermenekte, Torunlarda ve binlerce iş cinayetinde 15 bin işçinin yaşamını yitirdiğini ifade ederek Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için mücadele etmek ahlaki, sınıfsal ve siyasal bir ödev olduğu için Taksimde olmak istiyoruz. 1977de yitirdiğimiz işçi kardeşlerimizin ve 2013te yitirdiğimiz gencecik evlatlarımızın anısını yaşatmak için Taksimde olmak istiyoruz değerlendirmesini yaptı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024