Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2186 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Ekim 2019 - 17:06

Erdoğan 120 saat mühleti hatırlatıp resti çekti

Büyüt
Küçült
Erdoğan 120 saat mühleti hatırlatıp resti
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe'de yabancı basın mensuplarının kabulünde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, verilen 120 saatlik mühlet içerisinde hazırlanan 13 maddelik şartların yerine getirilmemesi durumunda 'Barış Pınarı Harekatı'nın kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ile anlaşma sonrasında yabancı basın mensuplarının kabulünde açıklamalarda bulundu. Trump'ın yazdığı küstah mektup dahil verilen 120 saatlik süre hakkında ve süreçle ilgili çok önemli konulara da değindi.

 

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESTİK

Beşar Esad ile ailece görüşecek kadar bir yakınlığa sahiptik. Suriye’de 6 milyon kişi ülkesinden ayrılmak zorunda kaldı. 4 milyona yakını Türkiye'ye geldi.

Suriye’deki DEAŞ unsurları ile en etkili mücadeleyi Türkiye yürüttü.

DEAŞ Suriye'den temzilendikten sonra bu kez YPG/PYD bir tehdit unsuru oldu. ABD'den beklenen sözler yerine getirilmedi. Biz de kendi göbeğimizi kendimiz kestik.

Barış Pınarı Harekatı 1 günlük bir oluşum değildir. Bunun hazırlığı 4-5 yılı bulmaktadır. Gelişmeler anlık olmadı. Harekattan önceki akşam Trump'la yaptığımız görüşmede harekatı başlatacağımızı söyledik. ABD ardından askerlerini çekeceğini duyurdu.

Bir kaç gün içinde 30 km derinliğe ulaşınca ABD ve Avrupa'nın tepkileri akıl ve mantık sınırlarını zorlayan düzeye yükseldi. 

Türkiye'nin kısa sürede bu başarıyı göstereceğini ummadıkları için harekatın başlarında tepki göstermediler. 

OPERASYONU BÖYLE BAŞLATTIK

ABD'lilerle bu konuda ilerleme sağlamaya çalıştık ama olmadı. Bunun üzerine 9 Ekim Çarşamba günü saat 16.00'da harekatı başlattık. Bu harekat anlık olarak gerçekleşmedi. 3-4 yıllık evveliyatı vardı. Harekattan önce ABD Başkanı Trump ile yapacağımız harekatla ilgili konuştuk. Bunun üzerine ABD, askerlerini bölgeden çekeceğini açıkladı ve operasyon başladı.

9 GÜNLÜK SON RAKAMLAR

Harekatımızın 2 temel amacı vardır. Birincisi terör örgütünü sınırlarımızdan uzaklaştırmaktır. İkincisi de 3,6 milyon Suriyeliyi kendi topraklarında iskan etmektir.

Barış Pınarı Harekatında 30 km derinliğe ulaşınca ABD ve bazı AB ülkelerinin tavrı değişti.

Bin 360 km alan ile 65 yerleşim yerini kontrol altına aldık. 4 askerimiz ile 74 Suriye Milli Ordusu mensubu şehit düştü. 750 terörist etkisiz hale getirildi. Havan ve füze saldırılarında 20 vatandaşımız şehit oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yabancı basın mensuplarını ağırladığı toplantıda yaptığı konuşmadan bir görüntü.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yabancı basın mensuplarını ağırladığı toplantıda yaptığı konuşmadan bir görüntü.

120 SAAT MÜHLET VE MEKTUP CEVABI

Bu süreçte Başkan Trump'ın mektubu gündeme geldi. Bizim bunu unutmamız mümkün değil ama bunu önceliğimiz olarak da görmüyoruz. Vakti saati geldiğinde bununla ilgili gerekenin yapılacağının da bilinmesini istiyoruz. Amerika salı akşamına kadar bu sözü tutabilirse bu sorun çözülmüş olabilecektir. Şayet bu söz tutulmazsa Barış Harekatı kaldığı yerden çok daha kararlı biçimde devam edecektir.

PUTİN'E TEK BİR ŞARTIMIZ OLACAK...

Soçi'de de Rusya Devlet Başkanı ile bu konuyu görüşeceğiz. Bir tek şartımız var Rejim'in bulunduğu her yerde PKK/YPG'nin temizlenmesidir. Maalesef Tel Rıfat'ta, Münbiç'te terör örgütü bölgeden temizlenmemiştir. Dahası PKK'nın temizlendiği bölgelerde Rejim askerlerinin olması bizim için bir rahatsızlık değildir. Bizim orada kalmak gibi bir derdimiz zaten yok. Terör örgütleri Kobani'den çıkartılırsa bizim için bir mesele yok. Yeter ki terör örgütünden buralar temizlensin. Bütün derdimiz terör örgütünün buralardan çıkarılmasıdır. Yeni Anayasa çalışması tamamlandığında bu bölgelerin hepsi huzur içinde Suriye'nin yönetimine geçecektir. Türkiye olarak bizim de amacımız bunu sağlamaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü YPG'nin serbest bıraktığı 750 DEAŞ'lıdan 126'sının yakalandığını da dile getirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024