Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5263 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Aralık 2018 - 15:14

FETÖ toplantıları cezaevlerinde devam ediyor

Büyüt
Küçült
FETÖ toplantıları cezaevlerinde devam
Bursada aralarında Bursa eski valisi Şahabettin Harputun da bulunduğu 60 sanığın yargılandığı davada yazılı savunma veren itirafçı sanık iş adamı Ş.U. un FETÖ toplantıları cezaevlerinde devam ediyor iddiası şok etkisi yaptı.

Bursada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliğinden hakkında açılan davada yargılanan itirafçı iş adamı Ş.U., mahkemeye sunduğu yazılı savunmasında, cezaevlerinde örgüt üyelerinin sohbet adı altındaki toplantılarını sürdürdüğünü anlattı.   Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada yargılanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanmasından yaklaşık 18 ay sonra ev hapsi verilerek tahliye edilen Ş.U., mahkemeye yazılı savunma sundu.   İtirafçı olduğu için Ocak ayında tahliye edilen Ş.U. un son savunmasında, örgüt üyelerinin ve aynı iddiayla yargılanan sanıkların örgüte bağlılığına dair ilginç detaylar yer aldı. Yapıyla ilk olarak 1997de tanıştığını anlatan Ş.U., ilk yıllarda sohbet adı altındaki toplantıların örgüt faaliyetlerinden uzak konularda yapıldığını ancak yıldan yıla FETÖ/PDY in devlet içine sızdıkça bu toplantıların daha çok para toplamaya yönelik olduğunu belirtti.     Örgütün zaman geçtikçe iş adamlarından daha çok para istediğine dikkati çeken Ş.U., Ben ilk yıllarda düzenli olarak örgüt toplantılarına gittim. Benim bulunduğum grupta iş adamları vardı. Örgüt benim tanıştığım ilk yıllarda genelde kurban derilerini toplardı. Daha sonraları sadaka, burs ve kurban bağışı adı altında paralar toplamaya başladılar. Grubumda bulunan iş adamları zengin olduğu için bana pek burs verme ve para işleri düşmüyordu ifadesini kullandı.   TOPLANTILAR CEZAEVLERİNDE DEVAM EDİYOR   İtirafçı Ş.U., 17-25 Aralık sürecinden sonra yapıyla olan bağını koparmak istediğini ve bunun ancak 2014 e mümkün olduğunu öne sürerek şöyle devam etti:    Bu yapıdan kopmak kolay değil size yapışıyorlar ve bırakmıyorlar kolay kolay. Bu yapı gerçekten haşhaşi bir gruptur, insanları etkileyerek kalplerini ve beyinlerini uyuşturuyorlar. Siz o çevrede yer aldığınız, gazetelerini okuduğunuz sürece yapıdan kopamazsınız. Toplantılarına gitmeseniz bile o çevreden insanlarla görüşüyorsanız bir şekilde sizin aklınızı ve kalbinizi mühürlüyorlar. Ben cezaevinde birlikte kaldığım, yargılanan sanıkların da bu yapıdan kopmalarının mümkün olduğunu düşünmüyorum, kopamazlar bu yapıdan. Bu yapının sohbet adı altındaki toplantıları cezaevlerinde de sürüyor. Cezaevinde de yine bu yapının mensupları bir arada ve birlikte hareket ediyorlar, sohbet adı altındaki toplantıları gerçekleştiriyorlar.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024